صندوقهای ای تی اف فرصت مناسبی برای ورود نقدینگی تازهنفس و پولهای بزرگ به ارزهای دیجیتال است. امروز با وجود نزولی بودن بازار ارزهای دیجیتال، تایید ای تی اف سولانا اعلام شد و همین موضوع باعث رشد انفجاری سولانا گردید! در گذشته ای تی اف بیت کوین و اتریوم باعث رشد این ارزهای دیجیتال شده بود و معاملات آنها را برای سازمانهای مالی و پولهای بانکی راحتتر کرده بود. مدتی پیش اخباری مبنی بر شروع به کار ای تی اف سولانا به گوش میرسید و امروز اعلام شد که ای تی اف فیوچرز سولانا از اواسط ماه مارچ (اسفند) قابل معامله خواهد بود.
تایید ای تی اف سولانا و رشد قوی SOL
گروه CME که در جهان به عنوان یک مرکز معاملات مشتقات مالی شناختهشده است، اعلام کرد که ای تی اف فیوچرز سولانا تایید شد و از 17 مارچ (27 اسفند) در این CME معامله خواهد شد. به این ترتیب سولانا سومین ارز دیجیتالی خواهد بود که یک صندوق ای تی اف فیوچرز در گروه CME خواهد داشت. پیش از این بیت کوین و اتریوم در CME معامله میشدند و صندوق فیوچرز این دو ارز برتر بازار، توسط بازیگران بزرگتر بازارهای مالی خرید و فروش میشد و اکنون سولانا نیز به جمع آنها پیوسته است.
در ایالات متحده معامله کردن و به خصوص معامله ارزهای دیجیتال قوانین سفت و سختی دارد و هرکس، به خصوص سازمانهای بزرگ مالی، نمیتوانند به راحتی در این بازار به فعالیت بپردازند. صندوقهای ای تی اف، فرصتی است که این سرمایهگذاران و سرمایهگذاران سنتیتر نیز بتوانند سهمی در بازار کریپتو داشته باشند.
به دنیال تایید ای تی اف سولانا، قیمت سولانا SOL در روز 28 فوریه (10 اسفند) حدود 17 درصد رشد کرد و از 125 تا 146 دلار بالا رفت. این اتفاق در حالی افتاده است که سولانا از ابتدای ماه فوریه در یک روند نزولی قوی بوده و از سقف 233 دلارش، حدود 46 درصد افت را تجربه کرده است.
از نظر تحلیل تکنیکال سولانا، میتوان گفت که هنوز وضعیت جالبی در این ارز دیجیتال وجود ندارد. سولانا زیر میانگین حرکت نمایی 200 روزه (EMA 200) قرار دارد که میتواند به عنوان یک مقاومت قوی عمل کند. شاخص RSI نیز روی عدد 33 قرار دارد که به محدوده اشباع فروش نزدیک است و میتواند نشانه کوچکی از ساخت کف باشد.
تاثیر تایید ای تی اف سولانا بر کل بازار
نقدینگی برای بازارهای مالی، مانند هوا برای موجودات زنده است. همانطور که انسان نمیتواند بدون هوا زندگی کند، بازارهای مالی نیز بدون نقدینگی تازه و پول جدید، امکان ادامه حیات را ندارند. همین عدم وجود نقدینگی جدید و تزریق نشدن آن به بازار، باعث شده است که بولران کریپتو شیرینی دورههای گذشته را نداشته باشد و اکثر سرمایهگذاران را در ضرر رها کند.
معمولا نقدینگی تازه باعث رشد قیمت بیت کوین شده و بعد این نقدینگی از بیت کوین وارد آلتکوینهای بزرگ، سپس کوچکترها میشود. این چرخه مالی باعث ایجاد پدیده آلت سیزن میشود. به نظر میرسد این بار این چرخه به خوبی تکمیل نشده است؛ اما اکثر تحلیلگران اعتقاد دارند که بیت کوین نیازمند ورود پول جدید و نقدینگی تازهنفس است. برخی از تحلیلگران اعتقاد دارند به دلایل فاندامنتال و اقتصاد کلان، این روند نزولی بیت کوین میتواند تا ماه آپریل (اردیبهشت) ادامه داشته باشد.
برخی از تحلیلهای آنچین حاکی از آن است که سرمایهگذاران به دنبال این هستند که از اختلاف قیمتی بین بیت کوین اسپات و بیت کوین فیوچرز سود کسب کنند و همین موضوع، یکی از دلایل اصلی روند نزولی بیت کوین در دو ماه اخیر بوده است. طبق این دادهها، در صورتی که قیمت بیت کوین اسپات و فیوچرز بسیار به هم نزدیک شوند، این کسب سود از طریق اختلاف قیمت دیگر توجیه اقتصادی نداشته و بازار کریپتو کم کم ریکاوری خواهد کرد. باید دید وضعیت اقتصاد کلان، قدرت دلار، جنگ روسیه و اوکراین و جنگ تجاری آمریکا و چین به کجا میرسند، تمام این موارد تاثیر زیادی بر بازار کریپتو دارند.