بانک تسویه حسابهای بین المللی (BIS) گزارشی را منتشر کرده که در آن مزایای ارزهای دیجیتال بانک مرکزی (CBDC)، به ویژه در کاهش هزینه پرداختهای فرامرزی را اعلام کرده است. این نوع از ارزهای دیجیتال را میتوان همان پول رایج هر کشوری در نظر گرفت که به صورت توکن در آمده است. میزان صدور، سوزاندن یا هر تصمیمی درباره آن نیز در اختیار بانک مرکزی هر کشور است.
طبق گزارش این بانک که روز سه شنبه منتشر شد، با ایجاد یک پلتفرم چند رمزارز CBDC برای پرداختهای بین المللی، CBDCها میتوانند میزان تراکنش پرداختهای فرامرزی را از سه تا پنج روز کاری به چند ثانیه کاهش دهند. ادعای بیان شده بخشی از نتیجهگیریهای این تحقیقات است که شامل بررسی بانکهای مرکزی چین، امارات متحده عربی و اداره پول هنگ کنگ میشود. در این گزارش آمده است: “نمونه اولیه بررسیها، افزایش قابل ملاحظهای در سرعت انتقال بین المللی از روز به ثانیه و همچنین پتانسیل کاهش چندین بخش اصلی هزینههای بانکداری را نشان میدهد.”
همانطور که در گزارش آمده است، بر اساس نتایج نمونه اولیه کاهش 50 درصدی هزینه پرداختهای فرامرزی امکانپذیر خواهد شد. گزارش BIS همچنین بیان کرد که مزایای سرعت و هزینه ارزهای دیجیتال CBDC حتی در حوزههای قضایی که روابط بانکی قوی با آنها وجود ندارد، قابل توجه است. با تکمیل فاز دو، این پروژه که mCBDC Bridge نامیده میشود، وارد فاز سوم شده که شامل مطالعات آزمایشی بیشتر و همچنین ایجاد نقشه راه احتمالی برای آزمایش در مقیاس بزرگ میگردد.
پروژه mCBDC Bridge یکی از چندین پروژه ارزدیجیتال بانکهای مرکزی است. بسیاری از کشورها مانند استرالیا، مالزی، سنگاپور و آفریقای جنوبی با همکاری بانکهای مرکزیشان در حال بررسی این نوع از انتقالات هستند.
این تلاشهای مشترک همچنین توسط نهادهایی مانند BIS و صندوق بین المللی پول (IMF) به عنوان مزایای بیشتر نسبت به شرایط کنونی به ویژه با توجه به محبوبیت روزافزون ارزهایدیجیتال، مورد حمایت قرار میگیرد. در واقع، BIS به طور مداوم از CBDC ها بعنوان اقدامی متقابل برای گسترش کریپتو و استیبل کوین در پرداخت های جهانی حمایت کرده است.
…
برای خرید ارز دیجیتال وارد شوید.