آکادمی رابکس
گوین وود

گوین وود

بنیان‌گذار پولکادات و کوزاما

Gavin Wood

Co-founder of Ethereum, Creator of Polkadot and Kusama

sep

گوین وود

گوین وود (Gavin Wood)، خالق پولکادات و کوزاما

 

«گوین وود» (Gavin Wood) یک دانشمند کامپیوتر بریتانیایی‌ست که فعالیت‌های مهم زیادی در فضای ارزهای دیجیتال انجام داده است. او یکی از بنیان‌گذاران اتریوم به شمار می‌رود که در سال 2014 میلادی به همراه «ویتالیک بوترین» (Vitalik Buterin) و سایر بنیان‌گذاران، نسخه نخست این شبکه را راه‌اندازی کرد. وود همچنین سازنده شبکه‌های «پولکادات» (Polkadot) و «کوزاما» (Kusama) نیز هست.

وود دارای مدرک «کارشناسی ارشد مهندسی» (MEng) در رشته سیستم‌های کامپیوتری و مهندسی نرم‌افزار از «دانشگاه یورک» (The University of York) بوده و مدرک دکترای خود را در سال 2005 اخذ کرده است. او یکی از کلیدی‌ترین بنیان‌گذاران اتریوم به شمار می‌رود و کمک‌های بسیاری برای رشد و ارتقای این شبکه انجام داده است. از تلاش‌های او می‌توان ابداع زبان برنامه‌نویسی «سالیدیتی» (Solidity) را نام برد که به طور اختصاصی برای اتریوم به وجود آمده و به ساخت و طراحی قراردادهای هوشمند کمک می‌کند.

نگاهی به گذشته گوین وود

گوین وود از کودکی شیفته تکنولوژی، اقتصاد و نظریه بازی‌ها بود، اما وقتی در سال 2011 میلادی برای نخستین‌بار با بیت کوین آشنا شد، چندان علاقه‌ای به آن نشان نداد. تنها دو سال بعد و هنگام مواجهه دوباره با این ارز دیجیتال بود که ویژگی‌های استثنایی آن توجهش را جلب کرد و دریافت که بیت کوین می‌تواند تغییراتی اساسی در زیست اجتماعی و فضای تکنولوژی به وجود آورد. همان سال،‌ یک دوستِ مشترک او را به ویتالیک بوترین معرفی کرد و این آشنایی، سرآغاز ورود او به دنیای بلاک چین و ارزهای دیجیتال شد.

گوین وود کیست

فعالیت‌های گوین وود

پیش از ورود به دنیای ارز دیجیتال، گوین وود به عنوان محقق و دانشمند در شرکت مایکروسافت فعالیت می‌کرد. پس از آشنایی با بیت کوین، به همراه بوترین و چندین تن دیگر، کار بر روی پلتفرم غیر متمرکزی را آغاز کرد که بسیار شبیه بیت کوین بود، اما در عین حال از منظر چشم‌انداز و تلاش برای تمرکززدایی اینترنت، با آن تفاوت‌های زیادی داشت. انجام کدنویسی آن بر عهده وود قرار گرفت و نخستین نسخه عملیاتی اتریوم با نام PoC-1 در سال 2014 منتشر شد و وود نیز به سمت هم‌بنیان‌گذار و و مدیر ارشد فنی اتریوم منصوب گردید.

دو سال بعد، وود از اتریوم جدا شد تا «اتکور» (Ethcore) را راه‌اندازی کند؛ برنامه‌ای که به ساخت نرم‌افزارهای اتریوم برای مشتریان می‌پرداخت. نام اتکور در نهایت به «پریتی تکنولوژیز» (Parity Technologies) تغییر یافت و وود تا به امروز مدیر ارشد فنی آن باقی مانده است.

فعالیت‌های گوین وود

از فعالیت‌های دیگر او،‌ می‌توان به ابداع زبان برنامه‌نویسی سالیدیتی و انتشار یلو پیپر «ماشین مجازی اتریوم» (Ethereum Virtual Machine) اشاره کرد.

گوین وود سپس «بنیاد وب ۳» (Web3 Foundation) را بنیان‌گذاری کرد، سازمانی غیرانتفاعی که بودجه اکوسیستم‌های پولکادات و کوزاما را تأمین می‌کند. علاوه بر این، وود شبکه‌ی پولکادات را نیز برای رفع مشکلات مقیاس‌پذیری اتریوم به وجود آورد و این کار را با استفاده از روش‌های اجماع اثبات سهام انجام داد.

گوین وود و آینده‌ ارزهای دیجیتال

در سال 2021، تمرکز وود به طور اختصاصی بر پولکادات و محیط توسعه آزمایشی آن، کوزاما بود. در این سال،‌ این شبکه پنج «پاراچین» (Parachain) نخست خود را منتشر کرد. پاراچین‌ها شبکه‌های مستقلی هستند که به طور موازی بر «زنجیره اصلی» (Mainchain) پولکادات اجرا می‌شوند و هدف آن‌ها، رفع مشکل مقیاس‌پذیری بلاک چین است. هر پاراچین پولکادات بخش مشخصی را هدف می‌گیرد،‌‌ بخش‌هایی همچون توکن‌های بی‌مانند (NFT)، شیوه‌های کسب کمک‌های مالی و یا شبکه‌های اجتماعی. توسعه‌دهندگان می‌توانند یک پاراچین را به منظور ایجاد «برنامه‌های غیر متمرکز» (DApps) خود اجاره کنند.

در سال‌های آتی، وود برنامه دارد که پاراچین‌های بیشتری را بر پولکادات راه‌اندازی کند. او همچنین قصد دارد به همراه تیمش بر روی کد شبکه تغییراتی ایجاد کند تا سرعت آن را بالا برده و هزینه‌های مرتبط با آن را کاهش دهد. به علاوه، او اذعان داشته که چندین «پل بلاک چین» (Blockchain Bridge) را در دست توسعه دارد که یکی از این پل‌ها، پولکادات را به کوزاما متصل می‌کند و دیگری، آن را به شبکه‌ی اتریوم ارتباط می‌دهد.

نقل قول:
هر ساختار قدرتی -صرف نظر از اهداف اولیه‌ی آن- در نهایت حفظ قدرت را به عنوان هدف اصلی خود می‌بیند. جای تعجب نیست که صاحبان قدرت به سختی می‌توانند به ساختاری که تحت کنترل‌شان نیست علاقه نشان دهند.