پس از ثبت نام در رابکس، در چند گام احراز هویت کنید.
ثبت نام و احراز هویت
پس از ثبت نام در رابکس، در چند گام احراز هویت کنید.
ساخت کیف پول
برای نگهداری از ارزهای دیجیتال، نیاز به کیف پول است. پس از ثبت نام یک کیف پول شخصی به شما اختصاص داده میشود.
خرید و فروش بیت کوین
کیف پولتان را شارژ کنید و به فروش و خرید بیت کوین و تبدیل مستقیم رمزارزها به هم بپردازید.
خرید بیت کوین Bitcoin و فروش بیتکوین با بهترین قیمت BTC در صرافی ارز دیجیتال رابکس انجام میشود.
بیتکوین اولین رمزارز دنیا بود که توسط یک شخص یا گروه ناشناس ساخته شد. این رمزارز اولین بار در سال 2009 به صورت عمومی معرفی شد و با وجود هزاران رمزارز دیگر هنوز هم برترین ارز دیجیتال بازار کریپتوکارنسی است.
.
....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
بیشتر
فلسفه وجودی این رمزارز برای اولین بار توسط شخصی به نام ساتوشی ناکاموتو (Satoshi Nakomoto) در مقالههایی به نام «بیتکوین: یک سیستم پول الکترونیک همتا به همتا» که در 31 اکتبر 2008 منتشر شد.
بیت کوین در سال 2009 توسط شخص یا گروه ناشناسی به نام «ساتوشی ناکاموتو» به عنوان اولین رمز ارز امن و غیرمتمرکز به دنیا ارائه شد. بیت کوین خود را به عنوان یک سیستم پرداخت الکترونیکی همتا به همتا معرفی میکند. این ویژگی نشان میدهد که در بیت کوین، نهاد واسطهای مثل بانک، اطلاعات حسابها و تراکنشها را تایید نمیکند و مدیریت سیستم به طور کامل در اختیار کاربران است. پیش از ایجاد بیت کوین، پروژههای زیادی برای ایجاد پول دیجیتال غیرمتمرکز تلاش کرده بودند اما تامین امنیت پول ایجاد شده و تراکنشهای آن به صورت غیر متمرکز، برای اولین بار در بیت کوین به ثمر نشست.
ساتوشی ناکاموتو - خالق ناشناس بیت کوین
بیت کوین برای اینکه بتواند به خواسته خود مبنی بر ایجاد یک سیستم پرداخت غیرمتمرکز برسد، از مفاهیم و ایدههای مختلفی استفاده کرده است که معروفترین آنها «بلاک چین» (Blockchain) است. در حسابداری، به دفتری که در آن اطلاعات تراکنشها و حساب کاربران ثبت میشود «دفتر کل» (Ledger) گفته میشود. دفتر کل در واقع همان پایگاه داده برای ثبت اطلاعات است. در سیستم پرداخت غیرمتمرکز برای اینکه امنیت دادهها تامین شود و کاربران نتوانند اطلاعات دلخواه خود را به دفتر کل اضافه کنند یا بخشی از دادهها را از دفتر حذف کنند، دفتر کل در اختیار همه کاربران قرار میگیرد.
همه کاربران شبکه علاوه بر این که نسخهای از دفتر کل را در اختیار دارند، در بهروزرسانی اطلاعات نیز سهیم هستند. تراکنشهای جدید برای اینکه به دفتر کل اضافه شوند ابتدا بین کاربران منتشر میشوند و در صورت تایید توسط اکثریت آنها، به دفتر کل اضافه میشوند. به دفتر کلی که با این ساختار غیرمتمرکز نگهداری و بهروزرسانی میشود، «تکنولوژی دفتر کل توزیع شده» (Distributed Ledger Technology | DLT) گفته میشود که بلاک چین یکی از معروفترین پیادهسازیها برای این تکنولوژی است.
بلاک چین مجموعهای از بلاکهای اطلاعاتی متصل به هم است. داخل هر بلاک، اطلاعات تراکنشهای کاربران قرار دارد که این اطلاعات توسط کاربران فعال شبکه (نودها یا ماینرها) و در طی فرآیندی به نام «الگوریتم اجماع اثبات کار» (Proof of Work | PoW) تایید و به بلاک چین اضافه میشود. علاوه بر اطلاعات تراکنشها، دادهای از بلاک قبلی نیز داخل هر بلاک قرار دارد. وجود این داده باعث میشود که در صورت دستکاری یک بلاک از بلاک چین، بلاکهای بعدی نیز نامعتبر شوند. این مساله در تامین امنیت اطلاعات ثبت شده در شبکه بسیار مهم و حیاتی است. توجه داشته باشید که حجم اطلاعات داخل هر بلاک در بیت کوین محدود به یک مگابایت است و متوسط زمان مورد نیاز برای اضافه شدن بلاک جدید به بلاک چین 10 دقیقه است.
در سیستمهای پولی متمرکز مثل بانکها، تایید تراکنشها و بهروزرسانی اطلاعات حساب کاربران توسط نهاد متمرکز بانک انجام میشود. در این سیستم، اطلاعات حساب کاربران در اختیار شبکه بانکی است و بانک به اطلاعات حساب تمامی کاربران دسترسی دارد. هنگام ثبت تراکنش جدید، اطلاعات تراکنش ابتدا به بانک ارسال میشود. بانک با دریافت تراکنش، صحت اطلاعات دریافت شده را تایید میکند و اطلاعات کاربران درگیر در تراکنش را بهروزرسانی میکند.
در سیستم غیرمتمرکز بیت کوین، یک نهاد واسط که همه کاربران به آن اعتماد داشته باشند وجود ندارد. به همین دلیل، نیاز است که کاربران فعال شبکه از سراسر دنیا بدون این که همدیگر را بشناسند و به همدیگر اعتماد داشته باشند، اطلاعات تراکنشها را تایید و به بلاک چین اضافه کنند. الگوریتمی که برای این کار در شبکه بیت کوین استفاده شده است، الگوریتم اجماع اثبات کار نام دارد. در اثبات کار، کاربران برای اینکه نشان بدهند به دنبال درستکاری در شبکه هستند باید کار خواسته شده از طرف سیستم را انجام دهند.
فرآیند اثبات کار به این شکل است که تراکنشهای ارسال شده توسط کاربران عادی سیستم به شبکه ارسال میشود. کاربران فعال شبکه که به آنها نود یا ماینر گفته میشود، صحت اطلاعات ارسال شده توسط کاربران عادی را با استفاده از دفتر کلی که در اختیار دارند و امضای دیجیتال کاربران تشخیص میدهند. پس از این مرحله، اطلاعات تراکنشها با حداکثر اندازه 1 مگابایت در یک بلاک جمعآوری میشود تا فرآیند اثبات کار شروع شود. توجه داشته باشید که بلاک ایجاد شده توسط هر نود با نود دیگر متفاوت است و فرآیند مشترکی برای ایجاد بلاک جدید طی نمیشود.
کاری که نودها در شبکه بیت کوین انجام میدهند، حل معادله «تابع هش» (Hash Function) مربوط به بلاک است. در این روش کاربران اطلاعات تراکنشهای موجود در بلاک خود را به همراه یک عدد تصادفی به نام «نانس» (Nonce) در داخل توابع هش قرار میدهند و خروجی آن را که به آن هش گفته میشود به دست میآورند. در شبکه بیت کوین هر بلاک یک هش هدف دارد که این هش با توجه به وضعیت قدرت پردازشی ماینرها تعیین میشود و نشاندهنده «سختی شبکه» (Network Difficulty) است. هش هدف بهگونهای تعيين میشود که حل هر معادله در حدود 10 دقیقه زمان نیاز داشته باشد و مقدار آن هز 2016 بلاک بهروز میشود.
نودها هشی که از حل معادله به دست آوردهاند را با هش هدف بلاک مقایسه میکنند، در صورت عدم تطابق هشها، کاربران نانس را تغییر داده و معادله را دوباره حل میکنند. این کار تا زمانی ادامه پیدا میکند که یکی از کاربران بتواند به خروجی مورد نظر شبکه برسد. جواب به دست آمده توسط نود به کل شبکه ارسال میشود تا بقیه نودها اطلاعات را تایید کنند. در صورت تایید اکثریت نودها، بلاک به شبکه اضافه میشود و کار ساخت بلاک بعدی آغاز میشود. بدین ترتیب کاربران همگی بر روی اطلاعات مشترک به توافق میرسند و بلاک چین با اطلاعات درست بهروزرسانی میشود.
نودهای شبکه بیت کوین با استفاده از دستگاههای محاسباتی و با صرف انرژی، معادله مربوط به هر بلاک را حل میکنند تا از این طریق امنیت و کارایی شبکه را تامین کنند. انجام این کار هزینه زیادی برای نودها دارد. بنابراین بدون وجود پاداش مناسب، کاربران تمایلی به فعالیت در شبکه بیت کوین ندارند. برای حل این مشکل، بیت کوین به نودی که بتواند معادله بلاک را حل کند، پاداش میدهد. این پاداش شامل دو بخش کارمزد تراکنشهای موجود در بلاک و بیت کوینهای جدید ایجاد شده است.
بنابراین، نودها در فرآیند اثبات کار علاوه بر این که تراکنشهای کاربران را تایید و به شبکه اضافه میکنند، کار تولید بیت کوینهای جدید را نیز برعهده دارند. با توجه به این که این فرآیند مشابه استخراج طلا است، به آن استخراج بیت کوین گفته میشود. در اوایل شروع فعالیت شبکه بیت کوین، میزان بیت کوینهای تولید شده در هر بلاک 50 واحد بود که این میزان هر چهار سال یکبار نصف میشود و در حال حاضر 6/25 بیت کوین است. با توجه به این که میزان کل بیت کوینها 21 میلیون عدد تعیین شده است و هر بلاک به صورت میانگین در 10 دقیقه ایجاد میشود، پیشبینی میشود کار استخراج بیت کوین در سال 2140 به اتمام برسد و از آن پس پاداش فعالیت تنها از طریق کارمزدها پرداخت شود.
ماینر استخراج بیت کوین
همانطور که گفته شد، فرآیند اجماع کاربران بر روی اطلاعات تراکنشها، با حل معادلات ریاضی هر بلاک انجام میشود که در نتیجه این فرآیند، بلاک حاوی تراکنشها به بلاک چین اضافه میشود و کوینهای جدید بیت کوین ایجاد میشوند. بنابراین، نودها برای استخراج بیت کوین به سختافزارهای محاسباتی نیاز دارند که قادر به حل توابع هش باشند. در ابتدای پیدایش بیت کوین که سختی شبکه هنوز بالا نبود، نودها میتوانستند با استفاده از کامپیوترهای معمولی و گوشی همراه به استخراج بیت کوین بپردازند. با ارزشمند شدن بیت کوین و گسترش تعداد کاربران فعال آن سختی شبکه افزایش یافت و کاربران برای دریافت بیت کوین بیشتر، از دستگاههای محاسباتی با توان بالا استفاده کردند.
استفاده از کارتهای گرافیک برای استخراج گزینه بعدی پس از کامپیوترهای معمولی بود. توان پردازشی این دستگاهها به قدری بالا بود که در عمل، استخراج بیت کوین با کامپیوترهای معمولی صرفه اقتصادی نداشت. با افزایش قیمت بیت کوین دستگاههای ماینر مخصوص بیت کوین ایجاد شدند. «FPGA» و «ASIC» دو نمونه اصلی هستند که امروزه بیشتر از نوع دوم برای استخراج استفاده میشود. این دستگاهها توان پردازشی بسیار بالایی دارند و بیشتر ماینرها از این دستگاهها برای استخراج استفاده میکنند. اضافه شدن این دستگاهها به چرخه استخراج بیت کوین، امکان استخراج بیت کوین با کارت گرافیک را نیز از بین برده است.
بیت کوین خود را به عنوان رقیبی برای ارزهای فیات مثل دلار و یورو مطرح میکند و به دنبال حذف سلطه دولتها بر پول است. ارائه بیت کوین در سال 2009 و درست پس از بحران مالی سال 2008 این نکته را گوشزد میکند که متمرکز بودن سیستم تولید و نگهداری پول، باعث بسیاری از بحرانهای مالی میشود. سیستمهای پولی و مالی متمرکز با در اختیار داشتن قدرت تولید پول و کنترل تراکنشها و اطلاعات مالی کاربران هر زمان که بخواهند میتوانند پول چاپ کنند، کاربران را از انجام تراکنش منع کنند یا داراییهای آنها را قفل کنند. بیت کوین با حذف نهاد متمرکز از این فرآیند کمک میکند تا افراد به پول غیرمتمرکز که از دخالت مستقیم افراد مصون است دسترسی داشته باشند. در ادامه مهمترین ویژگیهای بیت کوین را بررسی میکنیم.
مهمترین ویژگی بیت کوین و رمز ارزها غیرمتمرکز بودن آنها است. منظور از غیر متمرکز بودن یک رمز ارز این است که ثبت و تایید تراکنشها در آن توسط نودها از سراسر دنیا انجام میشود و هر شخص میتواند با داشتن ملزومات مورد نیاز شبکه به جمع نودهای رمز ارز اضافه شود. در شبکه بیت کوین نودها کار ثبت اطلاعات تراکنشها را برعهده دارند و هر کاربری میتواند با داشتن تاریخچه اطلاعات تراکنشهای شبکه، به عنوان نود فعالیت کند.
از آنجایی که در حال حاضر تعداد ماینرها و توان پردازشی استفاده شده در شبکه بیت کوین بسیار بالا است، میتوان گفت بیت کوین غیرمتمرکز ترین رمز ارز بازار است. غیرمتمرکز بودن بیت کوین باعث میشود که کاربران برای فعالیت در شبکه نیازی به اجازه گرفتن از کسی نداشته باشند و هیچگونه اطلاعات شخصی به شبکه ارائه ندهند. در چنین سیستمی هیچ کس حق سانسور اطلاعات و تراکنشها را ندارد و کاربران از سراسر دنیا میتوانند آزادانه از آن استفاده کنند.
ساتوشی ناکاموتو تنها راهاندازه شبکه بیت کوین است، نه کنترل کننده آن
یکی دیگر از مهمترین ویژگیهای شبکه بیت کوین امنیت بالای آن است. حساب کاربری افراد در شبکه بیت کوین با استفاده از الگوریتمهای «رمزنگاری کلید نامتقارن» (Asymmetric key cryptography) ایجاد میشود. در این نوع رمزنگاری، کاربر یک «کلید عمومی» (Public key) دارد که به عنوان شماره حساب در اختیار دیگران قرار میدهد تا از طریق آن بیت کوین دریافت کند. «کلید خصوصی» (Private key) متناظر با این کلید عمومی نیز تها در اختیار کاربر است که رسیدن به آن از طریق کلید عمومی تقریبا غیر ممکن است. کلید خصوصی به کاربران امکان دسترسی به داراییها و خرج آنها را میدهد.
علاوه بر امنیت بالای حساب کاربری، امنیت تراکنشها نیز با استفاده از امضای دیجیتال و استفاده از توابع هش تامین میشود. نودها با استفاده از امضای دیجیتال میتوانند تشخیص بدهند که تراکنش ارسال شده به شبکه واقعا از طرف خود کاربر دارنده کلید عمومی بوده است. دسترسی به تاریخچه اطلاعات تمام تراکنشها نیز امنیت شبکه را در برابر خرج چندباره بیت کوین مصون میکند. مصرف انرژی بالا در شبکه بیت کوین برای اثبات کار باعث شده است بسیاری از حملات سایبری مثل حمله 51 درصد و حمله جلوگیری از ارائه خدمات (DoS) در عمل غیرممکن شود.
یکی دیگر از وجهههای امنیت بالای بیت کوین، عدم دستکاری اطلاعات تراکنشهای گذشته کاربران است. در بلاک چین بیت کوین هر بلاک هش مخصوص به خود را دارد که با قرار دادن اطلاعات بلاک در تابع هش آن (SHA-256) به دست میآید. این هش منحصربهفرد است و با کوچکترین تغییر اطلاعات در بلاک تغییر میکند. هش هر بلاک بیت کوین در بلاک بعدی نیز قرار میگیرد و این باعث میشود که با تغییر اطلاعات در یک بلاک آن بلاک و بلاکهای بعد از آن، همگی نامعتبر شوند. این مساله باعث میشود که با گذشت زمان، امنیت تراکنشها به صورت تصاعدی افزایش پیدا کند.
شبکه بیت کوین شفاف است و تمامی کاربران شبکه میتوانند اطلاعات تراکنشهای انجام شده را به صورت آنلاین مشاهده کنند. مشاهده اطلاعات تراکنشها به صورت شفاف، فرصت دسترسی یکسان به اطلاعات را برای تمامی کاربران به وجود میآورد و تا حدود زیادی از رانت اطلاعاتی جلوگیری میکند. بیت کوین در کنار شفافیتی که در تراکنشها دارد به حفظ حریم خصوصی کاربران نیز اهمیت میدهد.
هر کاربر در شبکه بیت کوین با یک آدرس شناخته میشود و اطلاعات تراکنشها نیز با همین آدرسها در اختیار همه قرار میگیرد اما هیچ ارتباط مستقیمی بین هویت فیزیکی و واقعی افراد و آدرسها وجود ندارد و کاربران نمیتوانند با مشاهده آدرس یک کاربر به هویت او پی ببرند. این مساله باعث حفظ حریم خصوصی افراد میشود. البته به دلیل استفاده کاربران از صرافیهای ارز دیجیتال متمرکز و نیاز به احراز هویت در بیشتر آنها، امکان تطبیق آدرس بیت کوین با هویت ثبت شده در صرافیها وجود دارد.
در پرداختهای بینالمللی توسط سیستمهای بانکی، برای ثبت و نهایی شدن یک تراکنش نیاز است که ارتباط بین دو سیستم برقرار باشد و پس از تایید دو طرفه، اطلاعات تراکنش نهایی شود. معمولا نهایی شدن تراکنش در این سیستم به زمان زیادی نیاز دارد و به دلیل درگیر شدن واسطهها در این انتقال، کارمزد پرداخت نیز بالا است. در شبکه بیت کوین برای ارسال پول از هر نقطه دنیا به نقطه دیگر آن کافی است که شما آدرس کیف پول کاربر را داشته باشید و تراکنش مورد نظر را ایجاد کنید.
تراکنش بیت کوین در عرض 10 دقیقه در شبکه ثبت میشود و پس از 1 ساعت تراکنش نهایی میشود. هزینه تراکنش نیز به دلیل عدم دخالت واسطهها پایین است. این ویژگی بیشتر برای تراکنشهای بینالمللی مطرح است و در تراکنشهای روزانه معمولا ثبت تراکنش بانکی با سرعت بیشتر و هزینه کمتری انجام میشود. در سالهای اخیر استفاده از راهکارهای جدید مثل «لایتنینگ» (Lightning) در شبکه بیت کوین باعث افزایش مقیاسپذیری شبکه و کاهش هزینههای آن شده است که این مساله امکان استفاده از بیت کوین برای پرداختهای خرد را نیز تسهیل کرده است.
یکی از مشکلات اصلی که شبکه بیت کوین با آن دست و پنجه نرم میکند سرعت بسیار پایین ثبت تراکنشها در آن نسبت به سیستمهای متمرکز و برخی از بلاک چینهای جدید است. شبکه بیت کوین اگرچه در مقایسه با این سیستمها امنتر و غیرمتمرکزتر است اما سرعت پایین ثبت تراکنشها، باعث کاهش کارایی و عدم استقبال سرمایهگذاران از آن میشود. این مساله برای گسترش کاربرد بیت کوین برای خردهفروشیها بسیار حیاتی است. شبکه لایتنینگ برای حل این مشکل به شبکه بیت کوین اضافه شده است.
این شبکه یک پروژه لایه دوم است که امنیت خود را از شبکه بیت کوین میگیرد و تراکنشهای بین کاربران را بیرون از شبکه بیت کوین انجام میدهد. انجام تراکنشها خارج از شبکه بیت کوین بدون ثبت مستقیم آنها در بلاک چین، باعث میشود که مقیاسپذیری شبکه افزایش یابد و و هزینه ثبت تراکنش در شبکه پایین باشد. کاربران هر زمان که بخواهند میتوانند از این شبکه خارج شوند و نتیجه تمامی تراکنشهای خود در لایتنینگ را به صورت یک تراکنش به شبکه بیت کوین اضافه کنند.
بیت کوین خود را به عنوان یک سیستم پرداخت غیر متمرکز همتا به همتا به همتا معرفی میکند که دارای واحد پول خاص خود با نماد «BTC» است. برای اینکه بیت کوین بتواند به عنوان پول شناخته شود باید توسط تعداد بیشتری از افراد در سراسر جهان مورد استقبال واقع شود. هرچه تعداد بیشتری از شرکتها و افزاد بیت کوین را به عنوان پول برای معاملات روزمره خود قبول کنند، مقبولیت بیت کوین به عنوان ابزار پرداخت نیز افزایش خواهد یافت. جدای از بحث پذیرش توسط عموم، از نظر ماهیت نیز میتوان به پول بودن یا نبودن بیت کوین پرداخت.
تعداد کل ارزهای بیت کوین به 21 میلیون عدد محدود شده است و امکان ایجاد تعداد بیشتری از آن وجود ندارد. این کمیابی اگرچه عامل ارزشمندی بیت کوین است اما با توجه به معیارهای اقتصادی پول کاربرد چندانی ندارد. پول در اقتصاد مدرن دنیا همانند قدیم، پشتوانه طلا ندارد و بیشتر به قدرت اقتصادی کشورها بستگی دارد. در این سیستم، چاپ پول برای ایجاد اعتبار و افزایش رشد اقتصادی لازم و ضروری است. اگرچه چاپ پول بیرویه ممکن است منجر به تورم شود اما ایجاد سقف برای آن باعث حذف فرآیند ایجاد اعتبار و کاهش سرعت رشد میشود.
بنابراین بیت کوین با تعریف مدرن پول، گزینه مناسبی برای دولتها به نظر نمیرسد و مدل پولی آن بیشتر شبیه زمانی است که پشتوانه پول، کالاهای فیزیکی به خصوص طلا و نقره بود. امروزه بیشتر افراد بیت کوین را به عنوان ابزاری برای ذخیره ارزش معرفی میکنند که میتواند برای مقابله با تورم مورد استفاده قرار بگیرد. در حال حاضر به دلیل نوسانات بالای بیت کوین استفاده از بیت کوین به عنوان پول غالب یا ابزاری برای ذخیره ارزش، آنچنان عمومی نیست و به احتمال زیاد در سالهای پیشرو وضعیت میتواند شفافتر شود.
مصرف انرژی بیت کوین به دلیل استفاده از الگوریتم اجماع اثبات کار در آن است. در این الگوریتم نودها برای توافق بر روی اطلاعات مشترک و اثبات درستکاری خود به شبکه، باید با استفاده از دستگاههای محاسباتی خود معادله مربوط به بلاک را در طی یک فرایند رقابتی حل کنند و اطلاعات مشترک را به شبکه اضافه میکنند. معادله بلاک بیت کوین با استفاده از توابع هش طراحی شده است. نودها باید در طی یک فرایند تکراری و اضافه کردن عدد نانس تصادفی به اطلاعات تراکنشها، به جواب معادله مورد نظر شبکه برسند. مصرف انرژی بیت کوین نیز برای حل این معادلات و استخراج بیت کوینهای جدید است.
در سایر الگوریتمهای اجماع مثل الگوریتم اجماع «اثبات سهام» (Proof of Stake | PoS)، کاربران برای اثبات درستکاری خود به شبکه از مکانیزم قفل کردن توکنهای خود استفاده میکنند. در این فرآیند به دلیل عدم نیاز به حل مسائل ریاضی پیچیده، مصرف انرژی بسیار پایین است. بسیاری معتقدند که بیت کوین باید الگوریتم اجماع خود را به اثبات سهام تبدیل کند تا مصرف انرژی آن کاهش یابد و آسیب کمتری به محیط زیست برسد. در طرف مقابل، بسیاری از هواداران بیت کوین اثبات سهام را روش امنی برای اجماع نمیدانند و معتقدند که استفاده از این الگوریتم باعث متمرکز شدن بیت کوین خواهد شد.
برخی از سوالات متدوال درباره بیت کوین؟
رابکس، یکی از معتبرترین سایت های خرید و فروش بیت کوین است. اما در حال حاضر تقریبا در هیچ کشوری سایت یا نهاد رسمی برای خرید و فروش این رمز ارز معرفی نشده است. پیشنهاد میشود تنها از پلتفرم هایی استفاده کنید که قابل اعتماد میباشند.
خیر. خرید و فروش بیتکوین در حوزه ی سرویس های مالی و تکنولوژی (Fintech) است. بنابراین برای جلوگیری از سوء استفادههای احتمالی مثل پولشویی و استفاده از کارت های سرقت شده، هویت کاربران باید کاملا مشخص شود. به خاطر همین موضوع همهی پلتفرمهای خرید و فروش ارزهای دیجیتال در ایران فعالیت میکنند حتما کاربران خود را احراز هویت میکنند.
خوشبختانه چند سالی است که امکان خرید ارزهای دیجیتال در ایران با استفاده از ریال فراهم شده است. رابکس نیز برای مدت طولانی در این بازار فعالیت دارد. رابکس با ارائه قیمتهایی مناسب و ایجاد رابطهای بلند مدت با مشتریان معامله بیت کوین با استفاده از ریال را فراهم کرده است. شما میتوانید بهترین قیمت بیت کوین را از رابکس بخواهید و در مدتی کوتاه خرید یا فروش خود را انجام دهید.
قیمت خرید بیت کوین را میتوانید از صفحه قیمت ارز های دیجیتال مشاهده کنید. همچنین قیمت های جهانی را میتوانید از سایت coinmarketcap.com دنبال کنید.
سقف خرید بیت کوین در هر پلتفرمی متفاوت است. سقف خرید بیت کوین در رابکس نامحدود است و هر مقداری که کاربران بخواهند میتوانند خرید کننید.
حداقل خرید بیت کوین در هر پلتفرمی متفاوت است. اما در صرافی رابکس حداقل خرید بیت کوین ۱۰۰ هزار تومان است.
برای تجربه لذت بخش خرید و فروش بیت کوین (BTC)، رابکس را انتخاب کنید.