آکادمی رابکس
آناتولی یاکوونکو

آناتولی یاکوونکو

هم‌بنیان‌گذار سولانا

Anatoly Yakovenko

Co-founder of Solana

sep

آناتولی یاکوونکو

آناتولی یاکوونکو، بنیان‌گذار سولانا

 

«آناتولی یاکوونکو» (Anatoly Yakovenko) یک مهندس کامپیوتر است که از بنیان‌گذاران پروژه سولانا محسوب می‌شود. او پیش از حضور در سولانا، مدیریت تیم توسعه‌دهنده شرکت «کوالکام» (Qualcomm) را برعهده داشت. یاکوونکو همچنین نویسنده وایت پیپر سولانا است.

 

نگاهی به گذشته آناتولی یاکوونکو

آناتولی یاکوونکو در اتحاد جماهیر شوروی بزرگ شد و از پنج سالگی به کامپیوترها علاقه‌ای وصف‌ناشدنی داشت. او در نهایت برای ادامه زندگی و تحصیلات خود، به آمریکا مهاجرت کرد و در «دانشگاه ایلینوی» (University of Illinois) در رشته علوم کامپیوتر درس خواند.

پس از اتمام تحصیلات، یاکوونکو به سن دیگو نقل مکان کرد تا در کوالکام، شرکت فناوری و مخابراتیِ آمریکایی، رهبری توسعه سیستم‌های عامل را بر عهده بگیرد. او همچنین مسئولیت رهبری توسعه سیستم‌های توزیع‌شده و فشرده‌سازی را در به ترتیب در «مزوسفر» (Mesosphere) و «دراپ باکس» (Dropbox) بر عهده داشت.

این بنیان‌گذار سولانا همچنین دو حق ثبت اختراع برای پروتکل‌های سیستم عامل با کارایی بالا را در کارنامه خود دارد.

آناتولی یاکوونکو کیست

 

سولانا و فعالیت‌های آناتولی یاکوونکو در سال‌های اخیر

سال 2021 میلادی، سالی کلیدی برای سولانا بود. در این سال پروژه سولانا توانست توجه زیادی را به خود جلب کند، و این کار را با وجود واقعه مهمی مثل انتقال اتریوم به «اتریوم 2» (Ethereum 2.0) انجام داد.

توسعه‌دهندگان و مهندسان به احتمال زیاد از سرعت پایین تراکنش‌های اتریوم و کارمزدهای بالای آن به ستوه آمده بودند، زیرا توکن «سولانا» (SOL) توانست تنها در عرض یک سال از ارزشِ زیر دو دلار به بالای 200 دلار برسد.

با این حال، پیشرفت‌های سولانا هم بدون دست‌انداز نبود. در سپتامبر ۲۰۲۱، سولانا در حین تلاش برای پردازش 400,000 تراکنش در ثانیه، دچار اضافه بار در شبکه شد و حمله‌‌ی «DDoS» در آن رخ داد.

این حمله بر صرافی غیر متمرکز «ری‌دیوم» (Raydium) به وقوع پیوست و شبکه را به مدت 18 ساعت از کار انداخت. آناتولی یاکوونکو مجبور شد از تمامی ولیدیتورهای سولانا بخواهد که شبکه را ری‌استارت کنند، و همین مسئله باعث شد سوالاتی در رابطه با سطح غیر متمرکز بودن این شبکه به وجود بیاید.

 

این حمله همچنین باعث فورک شدن شبکه شد، که در نهایت موجب شد که پیش از آن که شبکه بتواند به عملکرد کامل خود بازگردد، «گره‌ها» (Nodes) و «برنامه‌های غیر متمرکز» (DApps) آن مجبور به ارتقا شوند.

گرچه برخی از افراد معتقد بودند که این حمله از نقاط ضعف سولانا به شمار می‌رود، آناتولی یاکوونکو ادعا کرد که این اتفاق قدرت سولانا را نشان می‌دهد، زیرا حمله باعث سقوط شبکه نشد و سولانا تنها کمتر از 24 ساعت بعد به فعالیت خود ادامه داد. او همچنین این حادثه را به عنوان تجربه‌ای مثبت در بلندمدت دانست، زیرا باعث شد ایرادات مهم شبکه پیدا شوند.

از آن‌جا که شبکه سولانا به طور متوسط توانایی پردازش 65,000 تراکنش را در ثانیه دارد، به عنوان یکی از «قاتلان اتریوم» بالقوه می‌توان از آن نام برد؛‌ اما یاکوونکو آن را بیشتر مکمل اتریوم می‌داند تا رقیب.

نخستین کنفرانس مهم سولانا در نوامبر ۲۰۲۱ برگزار شد. در این کنفرانس کاربران با «بریو» (Brave) نیز آشنا شدند که یک مرورگر حریم خصوصی با بیش از 42 میلیون کاربر محسوب می‌شود و با سولانا همکاری کرده است.

 

آناتولی یاکوونکو و آینده ارزهای دیجیتال

یاکوونکو معتقد است که برای موفقیت بازار ارزهای دیجیتال، پروژه‌هایی به جز سولانا نیز باید به موفقیت دست یابند. او باور دارد که نیاز نیست شبکه‌ای تمام وجوه را به بهترین شکل پشتیبانی کند، بلکه ممکن است پروژه‌ای برای فعالیتی همچون بازی‌ها مناسب باشد و پروژه دیگری برای سایر فعالیت‌ها مانند میزبانی آثار هنری یا غیره.

با این وجود، مستندات رسمی سولانا نشان می‌دهد که کماکان پیشرفت‌های زیادی برای این شبکه در راه است.

نقل قول:
نمی‌توانم دنیایی را تصور کنم که در آن سولانا به این دلیل موفق می‌شود که اتریوم 2 شکست می‌خورد.