پس از ثبت نام در رابکس، در چند گام احراز هویت کنید.
ثبت نام و احراز هویت
پس از ثبت نام در رابکس، در چند گام احراز هویت کنید.
ساخت کیف پول
برای نگهداری از ارزهای دیجیتال، نیاز به کیف پول است. پس از ثبت نام یک کیف پول شخصی به شما اختصاص داده میشود.
خرید و فروش تتر
کیف پولتان را شارژ کنید و به خرید و فروش تتر و حتی تبدیل مستقیم رمزارزها به هم بپردازید.
تتر (Tether) یک ارز دیجیتال پایدار یا استیبل کوین (stablecoin) است که معمولا از آن برای حفظ ارزش داراییها استفاده میشود. ارزش یک تتر همیشه معادل با یک دلار است. اصطلاحا گفته میشود ارزش آن به دلار متصل (peg) است. معمولا معاملهگران برای دوری از نوسانات بازار (حفظ ارزش دارایی) رمزارزهای خود را به تتر تبدیل میکنند و منتظر فرصتهای مناسب برای ورود مجدد به بازار میمانند. این رمزارز بالاتر از بیت کوین و اتریوم، بالاترین حجم معاملات روزانه را دارد.
تتر بلاکچین خود را ندارد و بر روی بلاکچینهای (شبکههای) معروف دیگر از جمله اتریوم و ترون نصب شده است. هر کدام از این بلاکچینها ویژگیهای خاص خود را دارند و افراد، وابسته به آنکه چه چیزی نیاز دارند به سراغ یکی از آنها میروند.
تتر توسط شرکت تتر در سال 2014 با نام realcoin وارد بازار شد؛ اما بعدها نامش به تتر تغییر پیدا کرد. این رمزارز هیچ سقف تولید خاصی ندارد و تا زمانی که تقاضا برای آن باشد و معاملهگران آن را بخرند، تترهای جدید ایجاد میشود. در ابتدای سال 2019 بعد از 5 سال تنها 1.9 میلیارد دلار تتر در بازار موجود بود؛ اما تنها در طی دو سال، اکنون این عدد به بیش از 60 میلیارد دلار رسیده است.
شرکت تتر ادعا میکند که به ازای هر یک تتری که به بازار عرضه میکند، یک دلار واقعی به عنوان پشتوانه آن نزد خود نگهداری میکند. به همین دلیل قیمت آن همیشه برابر با یک دلار است. البته بخاطر تفاوت در عرضه و تقاضا برای این رمز ارز در بازار، گاهی قیمت آن از یک دلار به مقداری ناچیز نوسان میکند.
تتر طی این سالها تلاش کرده تا ادعای خود را مبنی بر پشتوانه واقعی تترهای موجود در بازار اثبات کند. اما باید گفت که بعد از چند شکایت و دادگاه، بالاخره مشخص شد این شرکت، به هیچ وجه به اندازه تترهای تولید شده، دلار واقعی ذخیره نکرده است؛ اما پشتوانههای نقد و غیرنقد دیگری در دسترس آن است و هر 3 ماه یک بار این موضوع را اثبات میکند.
برای فهم بهتر ماهیت و کارکرد تتر، بهتر است ابتدا مقداری در مورد استیبل کوین و تعریف آن صحبت کنیم.
استیبل کوین یا کوین با ارزش ثابت همانطور که از نامش پیداست در برابر نوسانات بازار ایمن است و ارزش آن مانند دیگر رمزارزها، تغییر نمیکند. ارزش استیبل کوینهای با پشتوانه فیات، برابر ارزش همان ارز فیات است. به عنوان مثال قیمت تتر و یا USDT همیشه برابر با یک دلار است یا قیمت KRWT، همیشه برابر با یک وون کره جنوبی است. استیبل کوینهای مختلفی در بازار کریپتوکارنسی وجود دارد که هرکدام با الگوریتمهای خاص خودشان و روشهای مختلف، ارزش خود را ثابت نگه میدارند. استیبل کوین DAI یک کوین الگوریتمیک است و هیچ پشتوانهای ندارد. استیبل کوین UST با استفاده از سوزاندن کوینهای لونا ارزش خود را ثابت نگه میدارد.
مرسومترین نوع استیبل کوینها، آنهایی هستند که پشتوانه ارز واقعی را دارند. تتر نیز از همان دسته است.
دلیل استفاده از استیبلکوینها در دنیای رمزارزها چیست؟ چرا در صرافیها مردم به راحتی با ارزهای فیات خود اقدام به خرید بیت کوین و یا دیگر کریپتوکارنسیها نمیکنند؟
واضحترین مثالی که میتوان برای توجیه وجود استیبل کوینهایی مانند تتر آورد، کشورهایی هستند که نمیتوانند انتقالات ارزی خارج از کشورشان را به راحتی انجام دهند. فرض کنید فردی در کشور ونزوئلا بخواهد در بازار مشتقه (فیوچرز، مارجین) بایننس به معامله بپردازد. او نمیتواند به راحتی دلار را از حساب بانکی خود برای بایننس بفرستد؛ اما با استیبل کوینها، این کار به راحتی قابل انجام است. او میتواند خرید تتر انجام داده و با انتقال تتر خود به پلتفرم بایننس فعالیت کند.
اما قطعا هدف اصلی از به وجود امدن استیبل کوینها این نبوده است. در گذشته وقتی معاملهگران بیت کوین را خرید و فروش میکردند، بعد از فروش و تبدیل آن به دلار، زمان زیادی میگرفت تا این پول به حساب بانکی فرد واریز شود. در این میان با مواردی مانند اتهام پولشویی و… نیز دست و پنجه نرم میشد.
حالا این شرایط را تصور کنید. شما وارد یک معامله شدهاید و بیت کوین را در قیمتی مناسب خریداری کردهاید و بعد از مقداری سود بیت کوین خود را فروخته و تبدیل به دلار میکنید. شاید چندین روز طول بکشد تا این دلار به حساب بانکی شما واریز شود و از آن طرف نیز مقدار زیادی هزینه برای این انتقال پرداخت میکنید. تصور کنید در همین مدت زمان، یک فرصت سرمایهگذاری فوقالعادهای دوباره در بازار به وجود آید. تا برگرداندن آن دلارها به صرافی یا برورکر، قطعا آن فرصت مناسب از دست رفته و شما سود بالقوهای را از دست میدهید.
با وجود استیبل کوینها این مشکل حل شده است. با تتر یا هر کوین با ارزش ثابت دیگری میتوانید پول خود را با سرعت بالا، شفافیت بینظیر و هزینه بسیار ناچیز انتقال دهید. به این ترتیب حتی بعد از فروش و ارسال تتر به کیف پولتان، در صورت مشاهده فرصت سرمایهگذاری جدید، میتوانید به سرعت و با هزینه کم تتر را انتقال داده و معامله خود را انجام دهید.
استیبل کوینها معایبی نیز دارند که وقتی به طور کامل تتر را مورد بررسی قرار دادیم، با این معایب و ریسکها آشنا خواهید شد.
یک. آیا معمای تخم مرغ و مرغ را شنیدهاید؟ خیلی از کارشناسان اعتقاد دارند رابطه بین تتر و قیمت بیت کوین نیز منطقی مانند همین معما دارد. سوالی که بعد از رشد عظیم بازار کریپتو و جلب شدن توجهات به آن، در بین فعالان بازارها رد و بدل میشود این است که آیا این رشد بیت کوین است که شرکت تتر را مجبور به چاپ بیشتر این رمزارز میکند یا این شرکت تتر است که با عرضه بیشتر تتر قیمت بیت کوین را به صورت مصنوعی بالا میبرد؟
دو. همه چیز از سال 2012 شروع شد! در این سال شرکت iFinex واقع در هنک کنگ و ثبت شده در جزایر ویرجین بریتانیا در نزدیکی آمریکای جنوبی، تاسیس شد. دو شرکت مهم در زمینه رمزارزها، زیرمجموعه ای فینکس هستند. صرافی معروف بیتفینکس و شرکت تتر! از زمان بیت کوین 3 هزار دلاری بعد از ریزش قیمتها بخاطر کرونا تا کنون، حجم بازار تتر از 1.9 میلیارد دلار به بیش از 60 میلیارد دلار رسیده است. اگر شرکت تتر واقعا به این اندازه پشتوانه دلاری داشته باشد؛ یعنی جزو 10 شرکت برتر کل دنیا از نظر میزان ذخایر ارزی است.
سه. در سال 2014 رمزارزی به نام REALCOIN توسط بنیاد بیت کوین به ریاست براک پیرس (Brock Pierce) معرفی شد. REALCOIN، یک استیبل کوین با پشتوانه دلار بود که بر روی لایه دوم بیت کوین به نام OMNI راهاندازی شد. در انتهای همان سال نامش به تتر تغییر پیدا کرده و نسخه بتای آن اجرا شد.
چهار. در ابتدای سال 2015 بیتفینکس اجازه معاملات با جفت تتری را میدهد. براک پیرس استعفا میدهد و شرکت تتر تاسیس شده و ایفینکس، کنترل آن را بر عهده میگیرد.
پنج. در ماه می 2015 صرافی بیتفینکس مورد حمله قرار گرفته و 1500 بیت کوین از آنجا دزدیده میشود. ارزش بیت کوینها در آن زمان به 375 هزار دلار میرسید. بیتفینکس اعلام میکند که خسارت این حمله سایبری را جبران خواهد کرد.
شش. تا اینجای کار تنها 450 هزار تتر چاپ و وارد بازار شده است. در انتهای سال 2015 به طور ناگهانی 500 هزار تتر جدید عرضه شده و قیمت بیت کوین نیز با جهشی عجیب از 250 تا 480 دلار رشد میکند. به نظر میرسد ضرر بیتفینکس از آن هک به طور کامل جبران شده است!
هفتم. بیتفینکس و تتر هیچگاه ارتباط هم با یکدیگر را تایید نکرده و همیشه این موضوع را تکذیب میکنند؛ اما جالب است بدانید که مدیر امور تکنولوژی، مشاور ارشد مالی و بسیاری از پستهای دیگر در دو صرافی بیتفینکس و شرکت تتر یکسان است!
هشتم. در طی این سالها بیتفینکس و شرکت تتر با شکایات و درگیریهای حقوقی زیادی روبرو شدهاند که از همه سربلند و پیروز بیرون آمدند، البته تقریبا! تا قبل از سال 2017 تتر ادعا میکرد که به ازای هر یک تتر چاپ شده، یک دلار واقعی در خزانه خود دارد. بعد از بررسیها و تحقیقات دادگاه عالی آمریکا مشخص شد این موضوع کاملا کذب بوده و تتر دروغ میگفته است. بعد از این موضوع، شرکت تتر ادعای خود را عوض کرد.
نهم. اکنون آنها میگویند که به ازای هر تتر چاپ شده، داراییهای نقدی و غیرنقدی به پشتوانه آن موجود است. طبق بررسیها تنها 30 درصد از این پشتوانهها دلار واقعی است. در یک فقره شکایت دادگاه عالی ایالت نیویورک، تتر از فعالیت در این ایالت محروم شد.
دهم. قسمت جالب و عجیب ماجرا بحث اوراق شرکتی است! برخی از این داراییهای غیر نقدی که تتر ادعای آن را دارد، اوراق شرکتی است. بقیه موارد قابل اثبات بوده و اثبات هم شدهاند؛ اما شرکت تتر هیچوقت در هیچ رسانهای و هیچ مقالهای اشاره نکرده است که این اوراق شرکتی، دقیقا متعلق به چه شرکتی است. آیا این اوراق برای بیتفینکس است؟ هیچکس نمیداند.
شرکت تتر تعهد دارد که هر سه ماه یکبار لیستی از داراییهای خود را ارائه دهد تا با میزان تتر چاپ شده مطابقت پیدا کند.
به طور کلی تتر یکی از ریسکهای سیستماتیک بازار کریپتوست؛ اما تا کنون از تمام چالشهایش، سربلند بیرون آمده و هنوز هم قدرتمندترین استیبل کوین موجود در بازار است. تقریبا تمام استیبل کوینهایی که الگوریتمیک نبوده و پشتوانه دلاری دارند، احتمالا با این مشکلات روبرو شوند. پس بهتر است به امنترین گزینه موجود، یعنی تتر پناه ببریم.
تتر از نوع ERC 20 بر روی هر کیف پولی که از توکن با این پروتکل پشتیبانی میکند، قابل ذخیره است. تتر بر روی شبکههای دیگر نیز همچنین ویژگیای را دارند. در ادامه چند تا از بهترین کیف پولهای موجود برای ذخیرهسازی تتر را به شما معرفی خواهیم کرد.
کیف پول نرمافزاری: Tether Walle، کیف پول رسمی USDT است و به طور اختصاصی برای نگهداری تتر، طراحی شده است. کیف پول MyEtherWallet نیز از تمام توکنهای ERC 20 پشتیبانی کرده و به همین دلیل میتوانید تترهای شبکه اتریوم خود را بر روی آن ذخیره کنید. کیف پول کوینومی و کیف پول تراست والت نیز از دیگر گزینههای در دسترس هستند.
کیف پول سختافزاری: لجر نانو ایکس (Ledger Nano X) بیش از 1000 رمزارز را پشتیبانی میکند که تتر نیز یکی از آنهاست. شاید امنترین راه برای نگهداری استیبل کوینهایتان، همین کیف پول سرد باشد.
تتر شبکه مخصوص به خودش را ندارد، بلکه روی شبکه دیگر پروژههای ایجاد میشود. این شبکهها عبارتند از: ترون(TRC 20)، اتریوم(ERC 20)، اومنی (ارسال در شبکه بیت کوین)، الگوراند و بایننس اسمارت چین(BEP2/BEP20).
تمام تترها، فارغ از شبکهای که در ان ایجاد شدهاند، از نظر شرکت تتر یکسان هستند؛ اما توجه داشته باشید که تتری که بر روی ترون ایجاد شده است بر روی شبکه اتریوم کارایی ندارد و نمیتوانید تتر خود را از روی شبکه ترون به شبکه اتریوم انتقال دهید.
عمده تترهایی که جابجا میشوند بر روی دو شبکه اتریوم و ترون هستند که به ترتیب به عنوان توکنهای ERC 20 و TRC 20 از آنها یاد میشود. تتر بر روی شبکههای دیگر هم ایجاد میشود که در ادامه به آنها نیز خواهیم پرداخت.
همانطور که گفته شد نمیتوان تتر روی یک شبکه را به شبکه دیگر ارسال کرد؛ پس مهم است که تفاوتهای آنها را بدانیم تا در هنگام واریز و برداشت، به طور ناخواسته سرمایه خود را از دست ندهیم. تتر trc 20 شاید محبوبترین نوع تتر باشد و اکثر ایرانیان از همین شبکه استفاده میکنند؛ زیرا هزینه انتقال آن بسیار کم و در حد 1 تتر است.
هزینه انتقال تتر در شبکه erc 20 میتواند تا 30 دلار نیز برسد و ارسال تتر در شبکه OMNI، تا 35 تتر نیز هزینه دارد. از آن طرف ارسال تتر در شبکه ترون (TRC 20) بین چند ثانیه تا چند دقیقه انجام میشود؛ اما برای اتریوم این مقدار به چند دقیقه میرسد. تتر در شبکه OMNI ممکن است تا 2 ساعت هم در راه باشد.
حال سوال اینجاست، اصلا چرا کسی باید از شبکههایی به جز ترون برای تتر استفاده کند؟ تتر OMNI از شبکه بیت کوین ارسال میشود و بالطبع بالاترین امنیت را بین تمام شبکهها دارد. سرعت پایین و فی بالا ممکن است شما را از استفاده از این شبکه منصرف کند؛ اما در نظر داشته باشید که اگر قصد ارسال مقادیر زیادی از سرمایه خود را داشته باشید، باید امنیت را به سرعت و هزینه ارسال ارجحیت دهید.
امنیت شبکه اتریوم نیز بسیار بالاتر از ترون است و باز هم اگر فردی قصد ارسال؛ به عنوان مثال 1 میلیون دلار، داشته باشد، منطقی است که هزینه فی زیاد اتریوم را پرداخت کرده و از توکن erc 20 استفاده کند.
در نظر داشته باشید که این تترها هیچ تفاوتی با هم ندارند و فرض کنید که میخواهید از سرمایه خود برای خرید در صرافی بایننس استفاده کنید. در این مورد فرقی نمیکند که تتر ERC 20 داشته باشید و یا تتر TRC 20 ! در نهایت با همان میتوانید رمز ارز خریداری کرده و یا در بازار فیوچرز ترید کنید.
در نتیجه تمام این بحثها باید گفت که اگر قصد دارید مقدار زیادی تتر را ارسال کنید و امنیت برای شما فوقالعاده مهم است؛ بهتر است از شبکه ترون استفاده نکنید؛ اما باز هم این شبکه از امنیت قابل قبولی برخوردار بوده و جای نگرانی زیادی نیست. برای ارسال مقادیر کم نیز استفاده از همان تتر TRC 20 گزینه بهتر و به صرفهتری است.
در هنگام واریز و برداشت، توجه به آدرس کیف پول بسیار مهم است. در ادامه نمونهای از آدرس شبکههای مختلف را میبینید:
OMNI: آدرس با عدد 1 و یا 3 آغاز میشود
اتریوم: آدرس با یک 0 و یک x شروع میشود
ترون: آدرس تتر TRC 20 با حرف T بزرگ آغاز میشود
شرکت تتر علاوه بر استیبل کوین بر پایه دلارش، یک محصول دیگر به نام تتر گلد نیز دارد. تتر گلد با نماد XAUt توکنی برابر با یک اونس طلا بر اساس قیمت بازار کالای لندن است. همانطور که از نامش پیداست، تتر گلد پشتوانه طلا دارد و نکته جالب اینجاست که دارندگانش، هر زمان که بخواهند میتوانند آن را به ازای طلای واقعی معاوضه کنند. XAUt بر روی شبکه اتریوم (ERC 20) و ترون (TRC 20) موجود است و به دلخواه سفارشدهنده، بر روی هرکدام از این شبکهها ایجاد شده و در همان بلاکچین قابل انتقال است.
جولای 2014 | اعلان عمومی رئال کوین توست پیرس، کالینز و سلارز
۶ اکتبر 2014 | انتشار اولین توکن ها در بلاک چین بیت کوین با استفاده از پلتفرم امنی لایر
۲۰ نوامبر 2014 | تغییر نام رئال کوین به تتر
ژانویه 2015 | فراهم شدن امکان معامله تتر (USDT) در صرافی بیت فینکس (Bitfinex) و سایر صرافیهای ارز دیجیتال به دنبال آن
5 ژانویه 2018 | پشتیبانی اتریوم (Ethereum) از توکنهای USDT
۲۷ نوامبر 2018 | فراهم شدن امکان خرید توکن USDT به طور مستقیم از افراد و بدون نیاز به صرافی و مبادله
4 مارس 2019 | پشتیبانی ترون (TRON) از توکنهای USDT
۳۱ می 2019 | پشتیبانی ایاس (EOS) از توکنهای USDT
tether ادعا میکند که همواره با حسابهای ذخیره فیات خود ارزش تترهای در گردش را پشتیبانی میکند و برای اثبات این ادعا مرتبا حساب ذخیره فیات خود را حسابرسی میکند. با استفاده از الگوریتم prove of reserve هر شخصی میتواند مقدار توکن USDT در گردش را با استفاده از ابزارهای معرفی شده در omnichest.info بر روی بلاک چین بیت کوین بررسی کند. مبلغ دلار معادل را نیز میتواند با بررسیهای دورهای ترازنامههای بانکی منتشر شده بررسی کرد.
این ارز دیجیتال ابزاری مناسب برای یک تریدر برای فرار از خطر و ریسک است. اگر تریدری حس کند که نوسانات یک ارز دیجیتال بالا رفته است و رفتارش غیرقابل پیشبینی شده است، به راحتی میتواند ارز خود را به tether تبدیل کرده و از این نوسانات فرار کند. به این کار پوشش ریسک گفته میشود. علاوه بر این فرد میتواند در حساب خود تتر نگه داشته و در زمانی که حس میکند ارز دیجیتال دیگری مستعد رشد است به سرعت تتر خود را به آن ارز دیجیتال تبدیل کند.
بر خلاف بیت کوین و سیستم غیرمتمرکز آن شبکه tether متمرکز است. به این معنا که بخاطر ذخایر فیاتی (تا زمانی که در بانکها نگهداری شوند) دولت میتواند با اقدامات خود بر آن تاثیر بگذارد.
از آنجایی که پشتیبان این ارز فیات (همچون دلار) است، افراد میتوانند ار مزایای ارز دیجیتال و بلاک چین استفاده کنند و در عین حال نگران نوسانات قیمت ارز دیجیتال خود نیز نباشند.
معمولا برای خرید و فروش یک ارز دیجیتال در یک صرافی محدودیتی وجود دارد و بالاتر از یک حجم مشخصی نمیتوان معامله کرد. این در حالی است که هیچ محدودیتی برای مبادله تتر(usdt) در هیچ صرافیای ثبت نشده است. یعنی میتوان هر مقدار از آن را در هر زمانی به دلار تبدیل کرد.
هزینه انتقال ارزها در سیستم بانکی نسبتا بالا است. این در حالی است که هزینه انتقال رمزارز تتر بین دو کیف پول نسبتا پایین است. البته این موضوع به شبکهای که تتر بر روی آن منتقل میشود نیز بستگی دارد. هزینه انتقال تتر بر روی شبکه ترون نسبت به سایر شبکهها پایینتر است.
.
....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
بیشتر
برخی از سوالات متدوال درباره تتر
خرید تتر TRC20 تفاوتی با خرید سایر تتر ها ندارد. تنها تفاوت شبکه ای است که شما تتر خود را در آن انتقال میدهید. برای مثال اگر قصد خرید تتر TRC20 در رابکس را دارید، ابتدا تومان خود را در بخش مبدل به تتر تبدیل کنید. سپس زمانی که میخواستید تتر را به کیف پولتان متنقل کنید، به هنگام برداشت، شبکه TRC20 را انتخاب کنید.
حداقل خرید تتر در پلتفرم های مختلف متفاوت است. حداقل خرید تتر در رابکس تنها ۱۰۰ هزار تومان است.
قیمت خرید تتر در هر پلتفرمی متفاوت است. رابکس همواره بهترین و ارزان ترین قیمت خرید تتر را ارائه میکند.
قیمت تتر نسبت به دلار ثابت است و تغییر نمیکند. بنابراین ریسک خرید یا نگهداری آن بسیار پایین است. علاوه بر این با داشتن کیف پول و بدون واسطه بودن، در تچارت و میتواند مورد استفاده قرار گیرد. معمولا افراد با تبدیل ارز دیجیتال خود به این ارز سعی میکنند تا از ریسک نوسانات قیمت ارزهای دیجیتال دور بمانند. اما شاید بیشترین مزیت این رمز ارز نسبت به دلار آن باشد که میتوانیم آن را به جای بانک در والت خودمان نگهداری کنیم و ارزش پولمان را حفظ کنیم.
خوشبختانه چند سالی است که امکان خرید ارزهای دیجیتال در ایران با استفاده از ریال فراهم شده است. رابکس نیز برای مدت طولانی در این بازار فعالیت دارد. رابکس با ارائه قیمتهایی مناسب و ایجاد رابطهای بلند مدت با مشتریان معامله تتر با استفاده از ریال را فراهم کرده است. شما میتوانید بهترین قیمت تتر را از رابکس بخواهید و در مدتی کوتاه خرید یا فروش خود را انجام دهید.
خیر. خرید و فروش تتر در حوزه ی سرویس های مالی و تکنولوژی (Fintech) است. بنابراین برای جلوگیری از سوء استفادههای احتمالی مثل پولشویی و استفاده از کارت های سرقت شده، هویت کاربران باید کاملا مشخص شود. به خاطر همین موضوع همهی پلتفرمهای خرید و فروش ارزهای دیجیتال در ایران فعالیت میکنند حتما کاربران خود را احراز هویت میکنند.
برای تجربه لذت بخش خرید و فروش تتر، رابکس را انتخاب کنید.