فری کوین:
FreeCoin
()
هشدار! رابکس به هیچ عنوان خرید و فروش ارز فری کوین را پیشنهاد نمیکند. با این حال قیمت فری کوین در در انتهای این مطلب میتوانید مشاهده کنید. در عوض میتوانید برای خرید و فروش ارز های دیجیتال معتبر به لینکهای زیر بروید.
رمز ارز فری کوین، نوعی ارز دیجیتال است که بر روی سه شبکه اتریوم (Ethereum) با استاندارد ERC-20، ترون (TRON) با استاندارد TRC-10 و بایننس اسمارت چین (Binance Smart Chain) با استاندارد BEP-20 اجرا میشود. در حال حاضر در محافل ارزهای دیجیتال (بخصوص در شبکههای اجتماعی) و در بین سرمایهگذاران این حوزه صحبتهای زیادی درباره ارز فری کوین و احتمال رشد چند برابری آن میشود. رشد چند برابری این ارز دیجیتال با این استدلال توجیح میشود که چون قیمت فری کوین بسیار کم است (در زمان نگارش مطلب قیمت فری کوین حدود پنج صفر بعد از ممیز و 2 یعنی 0.00002 است)، اگر حتی یک صفر از ممیزهای آن کم شود، سرمایه فرد رشد ۱۰ برابری خواهد داشت! در این مطلب قصد داریم تا این رمزارز را بررسی و نکاتی را که در هنگام سرمایهگذاری بر روی آن باید در نظر داشت مرور کنیم. خرید این ارز دیجیتال در رابکس ممکن نیست، و قویا پیشنهاد میشود تا پیش از هر تصمیمی برای سرمایهگذاری بر روی آن، مطالعات و ملاحظات لازم را انجام دهید.
در وب سایت رسمی فریکوین برای معرفی این رمزارز آمده است: ” ارز دیجیتال فریکوین رمزارزی است که همه میتوانند با آن به دنیای ارزهای دیجیتال وارد شوند. قیمت معرفی این ارز دیجیتال پایین بوده و امکان رشد فراوانی دارد. مجموعهی دوستانهی Free coin، آمادگی پشتیبانی از کاربران را دارد. انتخابهای زیادی در صرافیها برای مبادله و کیف پولها برای ذخیرهسازی این ارز دیجیتال وجود دارد. فری کوین ارز دیجیتالی مناسب برای شروع آشنایی با معاملهگری ارزهای دیجیتال است. همچنین برای فعالان مجرب این حوزه این ارز دیجیتال تنوعی در داراییهای آنها محسوب میشود. “ یکی از مهمترین نکات از دیدگاه معاملهگران، دلیل عنوان شده برای رشد ازر دیجیتال فری کوین است. اینکه قیمت پایین یک دارایی به معنای پتانسیل یا حتی امکان رشد آن دارایی باشد ایده درستی به نظر نمیرسد!
با مراجعه به سایت فریکوین و انتخاب گزینه خرید (Buy) بازدیدکننده وارد صفحه جدیدی میشود که تصویر آن در زیر آمده است. در سمت راست تصویر کادری وجود دارد که به کاربر نشان میدهد در ازای یک میلیون فری کوین چه مقدار ارز دیجیتال بیت کوین، اتر (ETH) یا ارز دیجیتال بایننس کوین (BNB) باید پرداخت کند. در سمت چپ در زیر تیتر جزئیات توکن (Token Details) عنوان شده است. 9 تریلیون از این توکن وجود دارد و به این تعداد اضافه نخواهد شد. اما در همین صفحه همانطور که در کادر قرمز رنگ مشاهده میکنید تعداد توکنها 911 میلیارد بیشتر از عدد قبلی درج شده است که جای سوال دارد. با مراجعه به سایت معتبر کوین مارکت کپ (Coinmarketcap.com) عدد سومی برای تعداد توکنها وجود دارد؛ تعداد کل توکنهای این ارز دیجیتال عددی حدود 11 تریلیون (دقیقا 10،998،999،997،635) است. با توجه به اینکه این توکن در بستر بلاک چینهای مختلفی ارائه شده است. تعداد توکنهای آن در اکسپلوررهای شبکههای مختلف آمده است که لینکهای آن برای بررسی در ادامه قرارداده میشود. توکن فری کوین در شبکه اتریوم ، بایننس اسمارت چین و ترون قرار دارد. تعداد توکنها در هر شبکه متفاوت است و به ابهامات کاربران میافزاید. پس از همه این بررسیها باید بیان کرد که نمیدانیم چه تعداد توکن واقعا وجود دارد.
نکته عجیب در مورد ارز فری کوین آن است که هیچ وایت پیپری برای آن یافت نمیشود. با مراجعه به سایت FreeCoin و کلیک بر روی دسترسی وایت پیپر که در تصویر زیر مشاهده میکنید کاربران فقط با بارگذاری مجدد صفحه سوالات متداول روبرو میشوند. اینکه یک رمزارز وایت پیپر نداشته باشد یا آن را به صورت عمومی در اختیار همگان قرار ندهد، اعتبار آن رمز ارز را زیر سوال خواهد برد. همانطور که میدانید انتشار وایت پیپر (White Paper) ارز دیجیتال امری مرسوم برای همه پروژهها است. وایت پیپر در واقع مقالهای است که به معرفی و فلسفه وجودی آن ارز دیجیتال میپردازد. ساتوشی ناکاموتو خالق بیت کوین برای معرفی ابداع خود اقدام به انتشار مقالهای کرده و به معرفی این رمز ارز و جوانب مختلف آن پرداخته است. پس از آن دیگر پروژهها نیز چنین روالی را در پیش گرفته و حتی برخی اقدام به انتشار چند نسخه دیگر برای معرفی دقیقتر پروژههای خود کردهاند. به طوری که مفهوم یلو پیپر (Yellow Paper) به عنوان مقالهای ثانویه که توضیحاتی تخصصیتر درباره ارز دیجیتال داشت، برای معرفی ارز دیجیتال در بین فعالان مرسوم شد. در ابتدا وایت پیپرها در قالب فایلهای PDF انتشار و در اختیار علاقمندان برای مطالعه قرار میگرفت اما اکنون بسیاری پروژهها این معرفی را در قالب قسمتی از سایت خود و به صورت آنلاین انجام میدهند. به عنوان مثال میتوانید نگاهی به وایت پیپر بیت کوین داشته باشید. همچنین وایت پیپر ارز دیجیتال سولانا یک مثال از وایت پیپرهای آنلاین است که میتوانید مشاهده کنید.
در کوین مارکت کپ روند قیمتی این ارز دیجیتال از ابتدا تا زمان نگارش این متن آمده که در تصویر زیر مشخص است. همانطور که مشاهده میکنید روند قیمتی رمز ازر فری کوین نیز سوال برانگیز است. هر چند یک قاعده کلی درباره ارزش بازار هر دارایی در همه بازارها وجود دارد که به میزانی که ارزش بازار کم باشد امکان دستکاری مصنوعی در قیمت نیز بیشتر است. نکته دیگری که توجه ما را در سایت جلب کرد، وجود آمار قیمت لحظهای، ارزش بازار و میزان بازگشت سرمایه (که احتمالا با توجه به بررسی ما از نسبت کمترین قیمتی که این رمز ارز تجربه کرده به قیمت کنونی به دست میآید) است. چنین چیزی در سایت رسمی ارزهای دیجیتال امر متداولی نبوده و مشخص نیست با چه انگیزهای در سایت رسمی ارز دیجیتال اینگونه آماری ارائه شده است.
در صفحه معرفی اعضا تیم فری کوین، نام مشاوران و بازاریاب اینترنتی درج شده و فقط یک نفر به عنوان عضو فنی این پروژه معرفی شده است. آرتیوم ژوراولو (Artyom Zhuravlev) مدیر فنی پروژه بوده و نکتهای که در اینجا نیز عجیب به نظر میرسد، در صفحه لینکدین (Linkedin) او هیچ نامی از پروژه فری کوین برده نشده است.
حساب کاربری این ارز دیجیتال در شبکه اجتماعی توئیتر (Twitter) شامل تعداد زیادی ریتویت بوده که چند اکانت در آن بسیار تکراری است. ضمن اینکه این اکانتها دارای عناوین غیر رسمی و با نامهای مستعار بوده که تاملبرانگیز میباشد. به عنوان نمونه تصویری از یکی از این کاربران آورده شد.
دستگاههای کارتخوان یا پوز (POS) در بسیاری از فروشگاهها مورد استفاده قرار میگیرد. همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید، در سایت این ارز دیجیتال خبر شروع پروژه موبایل پوز آمده است. در توضیحات این قسمت اشاره شده که ارز فری کوین قصد دارد جای دستگاههای پوز را گرفته و نرمافزار موبایلی ارائه دهد که این پرداختها با فری کوین انجام شود و برای این نرمافزار پیش فروش به مبلغ 249 دلار گذاشته شده است؛ اما مشخص نیست این مبلغ بابت چه چیزی دریافت میشود. آیا هزینه خرید نرمافزار است یا علت دیگری دارد؟ ضمن اینکه توضیحی درباره نحوه عملکرد این نرمافزار نیز وجود ندارد. اینکه چه تفاوتی بین این نرمافزار با کیف پولهای موبایلی که به صورت رایگان در اختیار کاربران گذاشته میشود نیز توضیحاتی داده نشده است.
حوزه امور مالی غیر متمرکز یا دیفای فضایی از حوزه ارزهای دیجیتال بوده که کاربران میتوانند بدون هیچ واسطهای خدمات مالی مانند خدماتی که در بانک ارائه می شود را دریافت کنند. در سایت فری کوین گزینهای با عنوان دیفای وجود دارد که بازدید کننده با کلیک بر روی آن به صفحهای که در تصویر مشاهده میکنید هدایت میشود. توضیح خاصی باز هم وجود ندارد. فقط صرافی غیر متمرکز فری فایننس که بر روی اسمارت چین بایننس ساخته شده معرفی گردیده است. نکته جالب اینکه حتی یک لینک به این صرافی داده نشده و جستجوی ما برای پیدا کردن آن در بین صرافیهای غیر متمرکز نیز بی نتیجه ماند.
در پایین سایت، آدرسی مربوط به این پروژه درج گردیده است. با کمی جستجو کاربر به جزیرهای در حوالی اقیانوس هند و دریای سومالی میرسد. هیچ نتیجه گیری خاصی از این آدرس نمیتوان داشت اما وجود چنین آدرسی در کنار تمامی نقاط ابهامی که تاکنون از بررسی این پروژه وجود داشته جلب توجه میکند.
با ظهور بیت کوین و رشد هر روزه ارزهای دیجیتال، شاهد معرفی فناوریهای بسیاری بوده که هر یک در نوع خود قابل توجه هستند. فناوریهایی که با اهدافی متفاوت به دنیا معرفی شدند و امید میرود بسیاری از آنها به عنوان تسهیلگر زندگی بشر در آینده ایفای نقش کنند. در این بین دنیای ارزهای دیجیتال شاهد ظهور پروژههایی با انگیزههای سودجوییهایی نادرست نیز بوده است؛ به عنوان مثال پروژههای پانزی یا همان هرمی. توصیهای که افراد مجرب این حوزه به کاربران دارند بررسی دقیق پروژهها قبل از هر گونه سرمایهگذاری است. استفاده از پلتفرمهای مناسب از جمله صرافیهای معتبر برای فعالیت در این حوزه میتواند نقش بسزایی برای جلوگیری از، از بین رفتن سرمایهی کاربران ایفا کند. فهرست مطالب
سایر ارز های دیجیتال مشکوک
برای تجربه لذت بخش خرید و فروش ارز های دیجیتال معتبر همچون بیت کوین، رابکس را انتخاب کنید.
ورود همین الان شروع کنیدلیستی از پرسش و پاسخهای که شاید با آن مواجه شوید
بله ارز فری کوین کلاه برداری است. اکیدا پیشنهاد میشود از این ارز به اصطلاح دیجیتال دوری کنید.
مراقب این ارزهای دیجیتال باشید …
درباره ارزهای اسکم نیاز هست توضیحات مختصری رو در این قسمت گفته باشیم.
آکادمی، آموزش ارز دیجیتال
آکادمی رابکس
خرید و فروش ارز دیجیتال
خرید و فروش