پس از ثبت نام در رابکس، در چند گام احراز هویت کنید.
ثبت نام و احراز هویت
پس از ثبت نام در رابکس، در چند گام احراز هویت کنید.
ساخت کیف پول
برای نگهداری از ارزهای دیجیتال، نیاز به کیف پول است. پس از ثبت نام یک کیف پول شخصی به شما اختصاص داده میشود.
فروش و خرید اتریوم کلاسیک
کیف پولتان را شارژ کنید و به فروش و خرید اتریوم کلاسیک بپردازید.
خرید اتریوم کلاسیک Ethereum Classic و فروش اتریوم کلاسیک با بهترین قیمت ETC در صرافی ارز دیجیتال رابکس امکانپذیر است.
اتریوم کلاسیک پلتفرمی توزیع شده مبتنی بر بلاکچین است که از قراردادهای هوشمند پشتیبانی میکند. قراردادهای هوشمند، برنامههای دیجیتالی مستقلی هستند که قادرند خودشان را بر اساس برنامهای که برایشان نوشته شده اجرا کنند.
شبکهی اتریوم بلاک چینی است که توسط ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin) در سال 2015 ایجاد شد. بر روی شبکهی اتریوم، امکان ایجاد قراردادهای هوشمند و برنامههای غیرمتمرکز وجود دارد. در سال 2016 این شبکه مورد حملهی هکرها قرار گرفت و همین باعث شد تا اتریوم با یک رای گیری در بین سهامداران این شبکه، شاخهای جدید از بلاک چین (فورک کردن) ایجاد شود و بلاک چین قبلی که کوچکتر است با نام اتریوم کلاسیک و فورک جدید با نام اتریوم شناخته میشود. اتریوم کلاسیک (ETC) یک پلتفرم ارز دیجیتال توزیع شده منبع باز، غیرمتمرکز و مبتنی بر بلاک چین است که قراردادهای هوشمند را اجرا میکند.
در ابتدا بلاک چین اتریوم به عنوان یک شبکه واحد ایجاد شد که رمز ارز بومی آن اتر(ETH) نام داشت. این شبکه میان کاربران به سرعت جا باز کرد و تیمها و افراد زیادی برای نوشتن قراردادهای هوشمند و یا برنامههای غیرمتمرکز خود از این بستر استفاده کردند. اتریوم کلاسیک یک فورک از اتریوم است. در ابتدا تنها یک اتریوم وجود داشت. اما در سال ۲۰۱۶ یک فورک از آن به وجود آمد. فورک جدید، اتریوم و قبلی، اتریوم کلاسیک نام گرفت. این فورک به دنبال هک شدن اتریوم در ژوئن سال 2016 اتفاق افتاد، زمانی که 50 میلیون دلار سرمایه به سرقت رفت. این فورک با هدف برگرداندن وجوه دزدیده شده به صاحبان اصلی آنها، بر اساس تاریخچه یا سوابق حسابها قبل از رخ دادن هک انجام شد. با این کار، تراکنشهایی که هکرها انجام داده بودند باطل شد. از آن موقع دو نسخه از اتریوم به طور همزمان وجود دارد.
اگرچه اتریوم و اتریوم کلاسیک قراردادهای هوشمندی را ارائه میکنند و بازار یکسانی را دنبال میکنند، اما اتریوم از شهرت بیشتری برخوردار است. همچنین، اتریوم پس از بیت کوین به عنوان با ارزشترین شبکهی ارزهای دیجیتال در جهان، در رتبهی دوم قرار دارد. یکی از نگرانیهای اصلی اتریوم کلاسیک وجود محدودیتهای بالقوه در مقیاسپذیری است. به طور معمول، این شبکه میتواند 15 تراکنش در ثانیه را انجام دهد، اما این تعداد بسیار کمتر از دیگر شبکههای پرداخت مانند ویزا است که بیش از هزار تراکنش در ثانیه را انجام میدهند. اگرچه اتریوم کلاسیک از نظر نرمافزاری توسعهی زیادی پیدا کرده است، اما مقیاسپذیری سیستمهای پرداخت آن همچنان یکی از بزرگترین چالشهای آینده آن است.
امنیت، یکی از مسائلی است که به عنوان یک مشکل در قراردادهای هوشمند باقی خواهد ماند، به خصوص که اتریوم کلاسیک قبلاً هک و سرقت میلیونها دلاری را تجربه کرده است. این نگرانیها میتواند از استفاده از قراردادهای هوشمند از طریق اتریوم کلاسیک در معاملات عمده مالی و املاک جلوگیری کند. بدون در نظر گرفتن اوراق بهادار، برخی از ارزهای دیجیتال ممکن است برای درج در محصولات مالی مختلف که حاوی سبدی از اوراق بهادار، سهام و اوراق قرضه مانند وجوه قابل معامله در مبادلات و وجوه متقابل هستند، با چالش هایی روبرو شوند. در آینده، ابهامات پیرامون چشم انداز نظارتی برای اتریوم کلاسیک و همچنین سایر شبکههای بلاک چین کمتر محبوب باقی میماند.
قراردادهای هوشمند، پروتکلهای کامپیوتری برای ایجاد و بهبود قراردادها هستند. این نوع قراردادها امکان ایجاد تراکنشهای معتبر را بدون هیچ واسطی فراهم میکند. تراکنشهایی که قابل پیگیری و غیرقابل برگشت هستند. اصطلاح قرارداد هوشمند اولین بار در سال ۱۹۹۴ توسط نیک اسزابو (Nick Szabo) استفاده شد.
قراردادهای هوشمند میتوانند بدون نیاز به هیچ فرد یا نهاد خاصی اجرا و اعمال شود. بنابراین امنیت این نوع قراردادها بیشتر و هزینه آنها کمتر خواهد بود. البته باید گفت که مواردی همچون خطای انسانی (در هنگام نگارش کدهای قرارداد) و هزینه بالای نگارش آن توسط برنامهنویسها از بزرگترین معایب قراردادهای هوشمند است.
اتریوم آیندهدارتر از اتریوم کلاسیک است؛ زیرا اتریوم قانونیتر و مورد تاییدتر از سوی جامعه است. سرمایهگذاران طی سالها به دلیل هک کردن سیستم، اعتماد خود را به ETC از دست دادهاند، و تا زمانی که ETC نتواند کد و نرمافزار خود را برای جلوگیری از هکهای آینده دوباره توسعه دهد، اتریوم کلاسیک ممکن است چالشهایی در پیش داشته باشد. با این حال، باید دید قراردادهای هوشمند چگونه در پروژه اتریوم کلاسیک توسعه مییابند و آیا میتوان آنها را برای استفاده گسترده مورد استفاده قرار داد.
اگرچه اتریوم کلاسیک به عنوان یک ارز دیجیتال قابل معامله و خرید و فروش است؛ اما از نظر فنی اتریوم اهمیت بیشتری دارد. در اوایل سال 2021، بورس کالای شیکاگو (CME) معاملات آتی اتر را تایید کرد. فقط بیت کوین و اتر برای چنین تراکنشهایی تایید شده اند. قراردادهای آتی، قراردادهای مشتقه در یک اوراق بهادار اساسی با قیمت و تاریخ سررسید ثابت هستند.
قراردادهای آتی اتر به سرمایهگذاران اجازه میدهد تا اتر را برای حدس و گمان معامله کنند، اما همچنین موقعیت برجستهای را در ETH یا شاید دیگر ارزهای دیجیتال پوشش دهند.
اگرچه هر دو شبکهی قراردادهای هوشمند ارائه میدهند، پتانسیل نگرانیهای امنیتی فوق الذکر پیرامون ETC احتمالاً سرمایهگذاران را به سرمایهگذاری در ETH و پذیرش قراردادهای هوشمند اتریوم در مقابل قراردادهای کلاسیک اتریوم سوق می دهد.
از زمان فورک اتریوم، پیشرفت و توسعههای زیادی در پروژه اتریوم کلاسیک وجود داشته است. هدف این پروژه همچنان به کار در جهت تبدیل شدن به یک شبکه پرداخت جهانی با استفاده از قراردادهای هوشمند است که می تواند بدون حاکمیت متمرکز عمل کند. همانند سایر ارزهای دیجیتال، اتریوم کلاسیک احتمالاً به تلاش خود برای تبدیل شدن رمز ارز با ارزش و پر طرفدار ادامه خواهد داد.
تأسیس اتریوم کلاسیک در میان جامعهی توسعهدهندگان پشت اتریوم بحث برانگیز بود، زیرا اتریوم کلاسیک در پاسخ به هک بزرگ بلاک چین اصلی اتریوم ایجاد شد. از آنجایی که TheDAO بخش بزرگی از کل اتریوم در گردش در سال 2016 بود، جامعهی توسعهدهندگان اتریوم بحث کردند و در نهایت اقدامی برای ایجاد اتریوم کلاسیک به عنوان یک هارد فورک از اتریوم انجام دادند. هارد فورک در جولای 2016 با موفقیت تکمیل شد.
در ژانویه 2019، گروهی از هکرها کنترل اکثریت بلاک چین اتریوم کلاسیک، معروف به حمله 51 درصدی را به دست گرفتند. شبکهی اتریوم کلاسیک دوباره قربانی حملات 51 درصدی در جولای و آگوست 2020 شد.
.
....
.
.
.
بیشتر
فرآیند استخراج اتریوم کلاسیک همانند فرآیند استخراج سایر ارزهای دیجیتال است. شبکهای از رایانهها که توسط استخراجکنندگان رمزارز اداره میشود. برای تأیید بلاکهای تراکنشهای اتریوم کلاسیک و بدست آوردن ETC جدید با یکدیگر رقابت میکنند.
ماینرهای کلاسیک اتریوم جوایزی را دریافت میکنند که با ارز دیجیتال اتریوم کلاسیک پرداخت میشود. این پاداشها در قالب هزینههای تراکنش و شبکه ایجاد میشوند که از کاربرانی که در اتریوم کلاسیک تراکنش دارند یا از بلاک چین کلاسیک اتریوم استفاده میکنند، دریافت میشود.
شرکت تجزیه و تحلیل بلاک چین Blockscout گزارش داده است که چقدر طول میکشد تا یک بلوک جدید اتریوم کلاسیک استخراج شود. این عدد به طور مداوم در نوسان است.
از 22 نوامبر 2021، عرضه فعلی اتریوم کلاسیک بیش از 62 درصد از کل عرضه موجود 210.70 میلیون ETC را تشکیل میدهد. هنگامی که تمام اتریوم کلاسیک استخراج شد، ETC جدیدی استخراج نخواهد شد. در این زمان ماینرها در قالب کارمزد تراکنش، سود خود را دریافت میکنند.
پروژهی اتریوم ک شبکهی مهم بلاک چین است که با سرقت و هک رمز ارزهای این شبکه، توسعهدهندگان و سهامداران تصمیم میگیرند تا فورک جدیدی در این شبکه انجام شود. پس از انجام این فورک، شبکهی قدیمی بنام اتریوم کلاسیک و با رمز ارز ETC و شبکهی جدید با نام اتریوم و با ارز دیجیتال ETH قابل استفاده است.
شبکهی اتریوم کلاسیک همواره سعی دارد تا ارزش خود را در بازار بالاتر ببرد اما احتمال می رود با توجه به مورد تایید بودن شبکهی اتریوم و هاردفورک انجام شده، شبکهی اتریوم از جامعهی کاربری بیشتری در آینده برخوردار باشد.
ارزهای دیجیتال برای نگهداری نیاز به فضای دیجیتالی دارند. این فضای دیجیتالی که با نام کیف پول نیز آنها را میشناسیم انواع مختلفی دارند. هدف همهی این والتها نگهداری رمز ارز شماست؛ اما آنها در جزییات با یکدیگر متفاوتند.
کیف پولهای تحت وب (آنلاین): همانگونه که از نامشان پیداست، کیفپولهای تحت وب بصورت آنلاین کار میکنند. مثلا کیفپولهای ارائه شده توسط صرافیها نیز از این نوع است. با توجه به کاربرد آنلاین این کیفپولها بهتر است از آنها برای نگهداری طولانی مدت ارزهای دیجیتال با ارزش زیاد، استفاده نکنید و بیشتر برای معامله کردن (ترید کردن) از آنها استفاده کنید. مثلا کیف پول مای اتر والت (myetherwallet)، متاماسک (MetaMask)
کیف پولهای نرم افزاری: این والتها برنامههای نرمافزاری هستند که بر روی دستگاههای کامپیوتر و یا موبایل قابل نصب و استفاده هستند. والتهای نرمافزاری سیستم عاملهای مختلفی مانند IOS ،Android و… را پشتیبانی میکنند. از جمله این والتها: کیف پول تراست والت (trustwallet)، اتمیک والت (atomicwallet)
کیف پولهای سختافزاری: کیفپولهای سختافزاری جزو امنترین کیفپولهای کریپتو هستند. این والتها بصورت قطعات فیزیکی هستند که قابل خریداری از فروشگاههای معتبرمیباشند. از جمله کیفپولهای پشتیبانی کننده رمز ارز ETC میتوان به موارد زیر اشاره کرد؛ کیف پول ترزور(trezor)، سیف پال (safepal)
برخی از سوالات متدوال درباره اتریوم کلاسیک
خرید اتریوم کلاسیک در ایران با ریال از طریق صرافی ارز های دیجیتال امکان پذیر است. صرافی ارز دیجیتال رابکس از اولین سایت هایی است که از خرید اتریوم کلاسیک و فروش اتریوم کلاسیک پشتیبانی میکند.
خرید اتریوم کلاسیک بدون احراز هویت در ایران امکان پذیر نیست. این امر برای جلوگیری از اتفاقات احتمالی همچون پولشویی است.
قیمت اتریوم کلاسیک را به طور جهانی میتوانید از سایت کوین مارکت کپ مشاهده کنید. علاوه بر این در صفحه قیمت ارز های دیجیتال رابکس نیز میتوانید قیمت لحظه ای اتریوم کلاسیک، قیمت خرید اتریوم کلاسیک و قیمت فروش اتریوم کلاسیک را مشاهده کنید.
برای تجربه لذت بخش فروش و خرید اتریوم کلاسیک با بهترین قیمت ، رابکس را انتخاب کنید.