پس از ثبت نام در رابکس، در چند گام احراز هویت کنید.
ثبت نام و احراز هویت
پس از ثبت نام در رابکس، در چند گام احراز هویت کنید.
ساخت کیف پول
برای نگهداری از ارزهای دیجیتال، نیاز به کیف پول است. پس از ثبت نام یک کیف پول شخصی به شما اختصاص داده میشود.
فروش و خرید زیلیکا
کیف پولتان را شارژ کنید و به فروش و خرید زیلیکا بپردازید.
خرید زیلیکا Zilliqa و فروش زیلیکا با بهترین قیمت ZIL در صرافی ارز دیجیتال رابکس امکانپذیر است.
زیلیکا (ZIL) در ژانویه ۲۰۱۷ و با ایده «شاردینگ» معرفی شد و هدف از طراحی آن، بالا بردن مقیاسپذیری شبکههای رمز ارزی مثل اتریوم است. شاردینگ شبیه به مفهوم معروف «تفرقه بنداز و حکومت کن» است.
شاردینگ شبیه به مفهوم معروف «تفرقه بنداز و حکومت کن» است. شاردینگ تراکنشها را به گروههای کوچکتر برای ماینرها تقسیم میکند تا بهطور موازی بازرسی تراکنشها انجام شود. نتیجه این عمل، انجام مکانیزم توافق در زمان کمتر و تعداد تراکنشهای بیشتر در یک زمان معین است. طبق وایت پیپر زیلیکا، سرعت تراکنش های زیلیکا حدودا میتواند ۱۰۰۰ برابر بیشتر از شبکه اتریوم است. با توان عملیاتی بالای زیلیکا توسعهدهندگان میتوانند بیشتر بر ایدهها تمرکز کنند و کمتر نگران شلوغی شبکه نباشند.
زیلیکا (Zilliqa) یک پروژهی بلاک چین است که با هدف برطرف کردن مشکلاتی طراحی شده که سایر بلاک چینها، حتی بیت کوین و اتریوم، ممکن است درگیر آنها باشند. هدف اصلی زیلیکا، فراهم آوردن راهحلهایی برای بهبود مقیاسپذیری و توان عملیاتی بلاک چینهاست و برای دستیابی به این هدف، از فرآیند شاردینگ استفاده میکند؛ یعنی با تقسیم شبکه به شبکههای جزئی کوچکتری به نام «شارد» و انجام تراکنشها به صورت موازی، سرعت را بالا برده و باعث ایجاد پلتفرمی مقیاسپذیر و امن میشود.
زیلیکا از نخستین بلاک چینهاییست که برای حل مشکل مقیاسپذیری خود از شاردینگ استفاده کرده است. طبق وایت پیپر این پروژه، فرآیند شاردینگ میتواند سرعت تراکنشها را تا هزارانبار بالاتر از شبکهی اتریوم ببرد. علاوه بر این، ویژگیهایی همچون عدم نیاز به مجوز و توان عملیاتی بالا، باعث شده تا توسعهدهندگان بتوانند از زیلیکا برای میزبانی برنامههای غیر متمرکز و اجرای قراردادهای هوشمند بهره بگیرند، بیاینکه نیاز باشد با مشکلات سایر بلاک چینهای قدیمی (همچون تراکم یا گس فی بالا) دست و پنجه نرم کنند.
توکن بومی زیلیکا، توکنی با همین نام است و با نماد اختصاری ZIL نمایش داده میشود. توکنهای زیلیکا در اجرای برنامهها، ارسال تراکنشها و اعطای پاداش به شرکتکنندگان بلاک استفاده میشوند. زیلیکا همچنین زبان برنامهنویسی بومی خود به نام اسکیلا Scilla را نیز ارائه داده که به توسعهدهندگان کمک میکند برنامههای غیر متمرکز (dApps) خود را نوشته و راهاندازی کنند.
زیلیکا در سال 1396 (2017 میلادی) توسط تیمی از افراد دانشگاهی، کارآفرینان و مهندسان در دانشگاه ملی سنگاپور راهاندازی شد و نسخهی آزمایشی خود را در همان سال ارائه داد. توکن این شبکه ابتدا طبق استاندارد ERC-20 بر بلاک چین اتریوم ایجاد شد و هنگام ارائهی نسخهی اصلی زیلیکا در سال 1398 (2019 میلادی)، به این شبکه انتقال یافت. انتقال توکنها در سال 1399 (2020 میلادی) به اتمام رسید.
زیلیکا در سال 1396 (2017 میلادی) توسط تیمی از افراد دانشگاهی، کارآفرینان و مهندسان در دانشگاه ملی سنگاپور راهاندازی شد و نسخهی آزمایشی خود را در همان سال ارائه داد. توکن این شبکه ابتدا طبق استاندارد ERC-20 بر بلاک چین اتریوم ایجاد شد و هنگام ارائهی نسخهی اصلی زیلیکا در سال 1398 (2019 میلادی)، به این شبکه انتقال یافت. انتقال توکنها در سال 1399 (2020 میلادی) به اتمام رسید.
.
....
.
.
.
.
بیشتر
شبکهی زیلیکا بسیاری از ویژگیهای متداول در سایر شبکههای ارزهای دیجیتال را ارائه میدهد؛ ویژگیهایی همچون قراردادهای هوشمند، تسویهی تراکنشها و صدور توکن.
توسعهدهندگان میتوانند از Scilla، زبان برنامهنویسی اختصاصی این پلتفرم، استفاده کرده تا با اجرای قراردادهای هوشمند یا ایجاد برنامههای غیر متمرکز، گسترهی متنوعی از محصولات و خدمات را به دیگران ارائه دهند.
با وجود پیچیدگیهای موجود در پیادهسازی این فرآیند، هدف نهایی زیلیکا، ایجاد فضاییست که در آن بتوان قراردادهای هوشمند را اجرا کرد و تراکنشهای شبکه را تأیید نمود و این فعالیتها را با سرعت و در مقیاس بالا انجام داد. برای دستیابی به این هدف، زیلیکا از دو ویژگی خاص بهره میبرد که در ادامه شرح داده خواهد شد.
شاردینگ تراکنشها را به گروههای کوچکتر برای ماینرها تقسیم میکند تا بازرسی تراکنشها به طور موازی انجام شود. نتیجهی این عمل، انجام مکانیزم توافق در زمان کمتر و بالا رفتنِ تعداد تراکنشها در یک زمان معین است. با توان عملیاتی بالای زیلیکا، توسعهدهندگان میتوانند بیشتر بر ایدهها تمرکز کنند و کمتر نگران شلوغی شبکه نباشند.
زیلیکا از مکانیزم اجماع منحصربهفردی استفاده میکند، که ترکیبی است از الگوریتم اثبات کار (Proof-of-work) و تحمل خطای بیزانس عملی ( Practical Byzantine Fault Tolerance (pBFT).
زیلیکا از الگوریتم اثبات کار برای سفارش و اعتبارسنجی تراکنشها و همچنین تضمین امنیت شبکه استفاده میکند. طبق ادعای تیم زیلیکا این مدل توافق بهبود یافته، نسخه مقرونبهصرفهتری از استخراج را در مقایسه با سایر شبکهها فراهم میآورد. الگوریتم اثبات کار به جلوگیری از تقلب در شبکه کمک میکند، زیرا با این الگوریتم برای تقلب به انرژی محاسباتی بسیار زیادی نیاز است. در این الگوریتم، گرهها (Nodes) برای ایجاد بلاک جدید با هم رقابت میکنند و اولین گرهای که موفق شود بلاک جدیدی ایجاد کند، توکنهای زیلیکا را پاداش میگیرد.
یکی دیگر از مکانیزمهای مورد استفادهی زیلیکا، تحمل خطای بیزانس یا به اختصار BFT است. تحمل خطای بیزانس یکی از ویژگیهای شبکههای غیر متمرکز برای رسیدن به توافق در زمانهایی است که بعضی از گرهها در شبکه از کار میافتند یا اطلاعات اشتباه ارسال میکنند. هدف مکانیزم BFT، مقابله با اشتباهات سیستم است. این مقابله با اتخاذ تصمیمهای جمعی در گرههایی چه با اطلاعات صحیح و چه اشتباه صورت میگیرد؛ به این شکل که BFT تأثیر گرههایی را که از کار افتادهاند یا اطلاعات اشتباه میفرستند، کاهش میدهد. نام BFT از «مسئلهی فرماندهان بیزانسی» گرفته شده است.
زیلیکا پروژهی بلاک چینیست که با امکان ایجاد قراردادهای هوشمند، به برنامهنویسها کمک میکند تا بتوانند برنامههای غیر متمرکز خود را بر این بلاک چین توسعه دهند. این پروژه ویژگیهای منحصربهفردی دارد که در ادامه ذکر خواهند شد.
تکنولوژی شاردینگ به شبکهی زیلیکا کمک میکند تا تعداد زیادی از تراکنشها را در هر ثانیه به انجام برساند؛ به همین دلیل هزینهی هر تراکنش در این شبکه پایین است.
با لانچ مِینت زیلیکا در ژانویه ۲۰۱۹، این پروژه به اولین پلتفرم بلاک چین عمومی در دنیا تبدیل شد که از شاردینگ بهعنوان راهکاری برای مشکل مقیاسپذیری استفاده کرد. تکنولوژی شاردینگ علاوه بر کاهش هزینهها، کمک میکند تا افراد بیشتری بتوانند از بلاک چین استفاده کنند؛ همین امر موجب بالا رفتن گنجایش شبکه شده و مقیاسپذیری آن را بالا میبرد.
زیلیکا با یک زبان برنامهنویسی اختصاصی به نام Scilla نوشته شده است. این زبان طوری طراحی شده تا به صورت خودکار، امنیت تمامی شبکه را افزایش دهد.
تحمل خطای بیزانس، قراردادی در شبکه ایجاد کرده تا حتی سختافزارهای کمقدرت/ کممصرف نیز بتوانند بخشی از پاداش یک بلاک را به دست آورند؛ همین امر باعث میشود استخراج توکنهای زیلیکا مقرون به صرفه باشد.
با مکانیزم توافق زیلیکا، ردپای استخراج محیطزیستی بهطور قابل ملاحظهای کاهش یافته است. برای استخراج زیلیکا تنها یک دقیقه در هر ۲-۳ ساعت نیاز است که استخراج دوگانه زیلیکا صورت گیرد.
۱. تراست والت (Trust Wallet): تراست،کیف پول موبایلیست که هم برای اندروید و هم iOS در دسترس است و به عنوان کیف پول رسمی اکوسیستم بایننس شناخته میشود. از تراست والت میتوان برای ذخیرهسازی، ارسال و دریافت توکن زیلیکا استفاده کرد. کاربران در تراست والت، میتوانند کلید خصوصی خود را در دستگاه خود ذخیره کنند؛ همین امر باعث میشود کنترل بیشتری بر کیف پول خود داشته باشند. علاوه بر این، پشتیبانیِ تراست باعث میشود امکان بازیابی رمزها و کلیدها همواره وجود داشته باشد.
۲. کیف پول لجر نانو اس (Ledger Nano S): لجر یکی از معروفترین و امنترین کیفپولهای سختافزاری است که علاوه بر رمز ارز زیلیکا، از بیش از ۱۰۰۰ رمز ارز حمایت میکند و از تأیید دو مرحلهای برای ایجاد امنیت بیشتر و جلوگیری از حملهی هکرها برخوردار است. لجر برای اندروید، iOS، لینوکس، سیستم عامل مایکروسافت، کروم و فایرفاکس در دسترس است.
۳. کیف پول اتمیک (Atomic Wallet): اتمیک کیف پولی برای ذخیره ارز دیجیتال زیلیکا است که نسخه اندروید و iOS دارد و برای برخی نسخههای دسکتاپ نیز در دسترس است. کیف پول اتمیک علاوه بر ارز دیجیتال زیلیکا از بیش از ۳۰۰ رمز ارز دیگر شامل توکنهای ERC20 و BEP2 حمایت میکند. به این نکته توجه داشته باشید که کیف پولهایی که هم نسخهی موبایل و هم دسکتاپ دارند، بسیار مناسب هستند اما اغلب از امنیت پایینتری برخوردارند.
۴. کیف پول لایت زیلیکا (Zilliqa Light Wallet)
۵. کیف پول مَت (Math Wallet)
۶. کیف پول زیلپی (ZIlPay)
برخی از سوالات متدوال درباره زیلیکا
خوشبختانه چند سالی است که امکان خرید ارزهای دیجیتال در ایران با استفاده از ریال فراهم شده است. رابکس نیز برای مدت طولانی در این بازار فعالیت دارد. رابکس با ارائه قیمتهایی مناسب و ایجاد رابطهای بلند مدت با مشتریان معامله زیلیکا با استفاده از ریال را فراهم کرده است. شما میتوانید بهترین قیمت زیلیکا را از رابکس بخواهید و در مدتی کوتاه خرید یا فروش خود را انجام دهید.
خیر. خرید و فروش زیلیکا در حوزه ی سرویس های مالی و تکنولوژی (Fintech) است. بنابراین برای جلوگیری از سوء استفادههای احتمالی مثل پولشویی و استفاده از کارت های سرقت شده، هویت کاربران باید کاملا مشخص شود. به خاطر همین موضوع همهی پلتفرمهای خرید و فروش ارزهای دیجیتال در ایران فعالیت میکنند حتما کاربران خود را احراز هویت میکنند.
برای تجربه لذت بخش فروش و خرید زیلیکا، رابکس را انتخاب کنید.