صرافی ارز دیجیتال رابکس

خرید اتریوم (Ethereum) ، فروش اتریوم - بهترین قیمت ETH

روز
Ethereum (ETH)
USDT

فروش و خرید اتریوم با بهترین قیمت

1

ثبت نام و احراز هویت

پس از ثبت نام در رابکس، در چند گام احراز هویت کنید.

2

ساخت کیف پول

برای نگهداری از ارزهای دیجیتال، نیاز به کیف پول است. پس از ثبت نام یک کیف پول شخصی به شما اختصاص داده می‌شود.

3

فروش و خرید اتریوم

کیف پولتان را شارژ کنید و به خرید و فروش اتریوم و حتی تبدیل مستقیم رمزارزها به هم بپردازید.

ETH
اتریوم (ETH) :

اتریوم (Ethereum) برای اولین بار در سال ۲۰۱۳ توسط ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin)، برنامه نویس روس معرفی شد. ویتالیک در آن زمان تنها ۱۹ سال سن داشت. هدف او ارائه‌ی شبکه‌ای با ویژگی‌ها‌یی بیشتر از شبکه‌ی بیت کوین بود. در حال حاضر اتریوم پس از بیت کوین بالاترین ارزش بازار را در دنیای ارزهای دیجیتال دارد. اگر بیت کوین پادشاه ارزهای دیجیتال باشد، شاید اتریوم را بتوان ملکه این دنیا نامید.

تاریخچه اتریوم

مهم‌ترین ویژگی شبکه اتریوم، امکان نوشتن قراردادهای هوشمند (Smart Contract) بر روی آن است. همین ویژگی باعث می‌شود تا امکاناتی همچون ساخت توکن (Token)، ساخت برنامه‌های غیرمتمرکز (Dapps) و اجرای پروژه‌های مالی غیرمتمرکز (DeFi) بر روی آن فراهم شود.

 

ویتالیک، بنیانگذار اتریوم

ویتالیک، بنیانگذار اتریوم

 

دیمیتری بوترین (Dmitry Buterin) مهندس نرم افزار روسی است که در سال 2000 تصمیم گرفت به همراه همسر و پسر شش ساله خود به کانادا مهاجرت کند. دیمیتری پس از آشنایی با بیت کوین، ابداع نوآورانه ساتوشی ناکاموتو در سال 2009، آن را برای پسر خود ویتالیک توضیح داد. ویتالیک نوجوانی که با دنیای برنامه نویسی آشنا بود، پس از آشنایی با بیت کوین شدیدا مجذوب آن شد. پس از چندی با توجه به آشنایی عمیق‌تر او با بیت کوین، ویتالیک در سال 2011 در یکی از انجمن‌های بیت کوین برای کسب بیت کوین با فردی آشنا شد که به ازای نوشتن هر مطلب درباره بیت کوین پنج BTC (در آن زمان حدود 3.5 دلار) پرداخت می‌کرد. در سپتامبر2011 ویتالیک به همراهی میهای آلیسی (Mihai Alisie) یک نشریه با نام مجله بیت کوین را‌ه‌اندازی کردند که ویتالیک سرپرست نویسندگان این نشریه شد. پس از چندی ویتالیک برای کار در ریپل درخواست داد که با موافقت جد مک کالب (Jed McCaleb) قرار شد او برای کار به آمریکا مهاجرت کند اما به دلیل مشکل ویزا هرگز این همکاری شکل نگرفت.

 

در سال 2013 ویتالیک از ادامه تحصیل در دانشگاه انصراف داد و با فروش بیت کوین‌های خود عازم سفری برای ملاقات پروژه‌های مختلف مرتبط با بیت کوین در نقاط مختلف جهان شد. فروشگاه کوچکی در نیوهمپشایر یا رستورانی در برلین که بیت کوین می‌پذیرفتند یا انجمن‌های کوچکی که پیرامون بیت کوین فعالیت می‌کردند. او متوجه شد که بیشتر فعالیت‌‌های این حوزه بر توسعه قابلیت‌های بیت کوین متمرکز است.

 

در همان سال ویتالیک پس از بازگشت از سفر خود ایده ساخت شبکه‌ای که بتواند همه چیز را محاسبه کند به ذهنش رسید. ویتالیک ایده خود را برای چند دوست خود فرستاد و منتظر دریافت انتقادات شد، اما هرگز انتقادی دریافت نکرد. همه از ایده او استقبال کردند و توسعه آن شروع شد، بعدها نام این ایده را اتریوم گذاشتند.

 

میهای آلیسه همان همکار ویتالیک در مجله بیت کوین، چارلز هاسکینسون (Charles Hoskinson) که بعدها کاردانو را پایه گذاری کرد، گوین وود دانشمند کامپیوتر انگلیسی که نرم افزار مخصوص اتریوم سالیدیتی (Solidity) را خلق نمود، آنتونی دیلریو (Anthony Di Lorio) و جوزف لوبین (Joseph Lubin) در این راه ویتالیک را همراهی کردند. تیم اتریوم در ژانویه 2014 (دی 1392) پروژه خود را به صورت عمومی اعلام کرد و تصمیم گرفت با فروش عمومی کوین خود هزینه‌های مربوط به توسعه پروژه را تامین کند. در طی این فروش حدود 18 میلیون دلار جمع آوری شد که برای تاسیس بنیاد اتریوم در سوئیس هزینه شد.

 

پیش از شروع به کار شبکه اتریوم چندین نسخه آزمایشی از آن مورد بررسی قرار گرفت. نسخه المپیک آخرین نسخه آزمایشی شبکه اتریوم بود که کاربران می توانستند با یافتن هر خطای سیستمی 2500 اتر جایزه دریافت کنند. در تاریخ 30 جولای 2015 (8 مرداد 1394) نسخه فرانتیر (Frontier) به صورت رسمی معرفی و اجرا شد تا به صورت عملی و قطعی رویای ویتالیک تحقق یابد.

شبکه اتریوم، رمزارز بومی آن و کاربردها

اتریوم یک پلتفرم محاسباتی غیر متمرکز است. شبکه اتریوم در واقع مانند لپ تاپ شخصیتان است با این تفاوت که به جای اجرا شدن بر روی یک سیستم، هزاران کامپیوتر در دنیا اجزای این کامپیوتر را تشکیل می‌دهند. شما می‌توانید با پرداخت کارمزد مخصوص شبکه‌ی اتریوم، نرم‌افزارها یا حتی بازی‌های مختلفی را نصب کنید و از آن‌ها استفاده کنید. فقط برای استفاده از آن کارمزد شبکه اتریوم که این بستر را فراهم کرده است باید بپردازید. هر جای دنیا با دسترسی به اینترنت می‌توان به این شبکه وصل شد و از خدمات آن استفاده کرد. بسیاری از کاربران تصور می‌کنند که اتریوم ارز دیجیتال است. اتریوم یک شبکه بلاک‌چین بوده که توسط ماینرها در نقاط مختلف دنیا اجرا می‌شود و کار می‌کند. ارز دیجیتال این شبکه اتر (ETH) است. کاربران برای انجام تراکنش‌‌های خود می‌بایست کارمزد پرداخت کنند و تمامی کارمزدها در این شبکه با استفاده از رمز ارز اتر پرداخت می‌شود.

قراردادهای هوشمند در اتریوم

احتمالا همه‌ی ما تجربه‌ی انعقاد یک قرارداد را داریم. قراردادی برای اجاره یک خانه، خرید یک خودرو یا قرارداد با یک کارفرما. آن چیزی که در تنظیم بیشتر قراردادها وجود دارد، امضای شاهد است. علاوه بر طرفین قرارداد، حضور یک یا چند شاهد برای انعقاد قراردادها لازم است تا در صورتی که هر یک از طرفین بر مفاد قرارداد عمل نکردند با استفاده از شاهدان این خلف وعده قابل اثبات باشد. این در حالی است که خیلی وقت‌ها دسترسی به شاهدانی مناسب برای قرارداد ما نیز سخت است. اما با استفاده از یک قرارداد هوشمند می‌توان نیاز به شاهدان را حذف کرد.

 

حال ببینیم قرارداد هوشمند چیست. قرارداد هوشمند یک برنامه کامپیوتری ساده بوده که توسط سازنده برنامه‌ریزی شده تا با توجه به ورودی برنامه، خروجی خاصی را ارائه کند. توجه داشته باشید زمانی که یک قرارداد هوشمند بر روی شبکه اتریوم اجرا شد قابل تغییر نیست.

 

حال با استفاده از این قراردادها می‌توانیم همه‌ی عوامل را در قرارداد هوشمند ذکر کنیم تا این قرارداد در زمانی که از قبل برنامه‌ریزی کرده‌ایم بدون هیچ اما و اگری اجرا شود و نیازی به شاهدان برای تایید مفاد قرارداد نیز وجود نداشته باشد.

.

دیفای بر روی شبکه اتریوم

امور مالی غیر متمرکز (Decentralized Finance) که به اختصار دیفای (Defi) می‌شود. دیفای شامل هر پروژه‌ای است که یک خدمت مالی را به کاربران ارائه می‌دهد. طیف این خدمات بسیار متنوع هستند، از پرداخت‌ها و وام دهی تا صرافی‌ها و دیگر خدمات مالی غیر متمرکز. تاکنون، این اتریوم بوده که بستری مناسب رو برای اجرای امور مالی غیرمتمرکز ارائه داده است. به طوری که با اینکه چندین شبکه دیگر به عنوان رقبای این شبکه وجود دارند باز هم قسمت عمده این حوزه بر روی بلاک چین اتریوم پیاده سازی شده است. با اینکه در چند سال اخیر شاهد رشد چشمگیر دیفای چه از نظر تعداد پروژه‌ها و چه از نظر حجم مبالغ در گردش بوده‌ایم اما همچنان حجم آن نسبت به خدمات مالی متمرکز بسیار پایین است. با این تفاسیر و اقبال عمومی افراد به این نوع خدمات و نقش اساسی بلاک چین اتریوم، این شبکه باید خود را آماده‌ی پشتیبانی از این خدمات کند. اتریوم 2.0 با هدف ارتقا عمده در این شبکه برنامه‌ریزی شده است.

راه حل لایه دوم در اتریوم

اتریوم اولین شبکه‌ای است که امکان انجام انواع محاسبات به صورت غیر‌متمرکز را فراهم کرده است. تا پیش از آن بیشترین کاربرد ارزهای‌دیجیتال و شبکه‌های آن‌‌ها ذخیره و انتقال ارزش بود. پس از افزایش محبوبیت شبکه‌ی اتریوم، مشکل سرعت پایین و کارمزدهای بالا‌ی شبکه، برای کاربران آزاردهنده شد. کریپتوکیتیز نام یک بازی است که بر روی بستر بلاک چین اتریوم ایجاد شد. با رشد محبوبیت یکباره این بازی تراکنش‌ها به صورت سرسام آوری بر روی اتریوم افزایش یافت و مشکل سرعت اتریوم بیش از پیش نمایان شد. یکی از راه‌هایی که توسعه دهندگان برای حل مشکل اتریوم ارائه دادند پروتکل‌های لایه دوم است. این پروتکل‌ها به عنوان یک زنجیره جدا اما بر روی زنجیره اصلی ایجاد می‌شوند. روش کار لایه‌ی دوم‌ها به‌ این شکل است که داده‌ها توسط لایه‌ی دوم‌ها بر روی شبکه‌ی خود جا به جا می‌شوند. سرعت تشکیل بلاک (مثلا در هر ثانیه یک بلاک) و نحوه تایید هر بلاک، ارتباطی با بلاک چین اتریوم ندارد، همین باعث شده است تا در این زنجیره‌ها سرعت تا حد زیادی افزایش یابد. در واقع این شبکه ها برای تامین امنیت و جلوگیری از تخریب به شبکه اتریوم وابسته هستند. سرعت آن‌ها بسیار بالاتر بوده و کارمزدهای تراکنش‌ها نیز بسیار پایین‌تر، زنجیره اصلی اتریوم نیز فقط تامین کننده امنیت برای این پروتکل‌ها است.

برای مطالعه بیشتر در مورد اینکه لایه دوم اتریوم چیست می‌توانید به مقاله تخصصی آن رجوع کنید.

ساخت توکن در شبکه اتریوم

یکی از قابلیت‌هایی که شبکه‌ی اتریوم در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد، امکان ساخت توکن بر روی این پلتفرم است. ایجاد این توکن‌ها در قالب ساخت یک قرارداد هوشمند انجام می‌شود. پس از آن هر کیف پولی که از شبکه اتریوم پشتیبانی کند می‌تواند توکن‌‌های ایجاد شده در شبکه اتریوم را نیز ذخیره کند. در شبکه اتریوم ده‌ها استاندارد برای ساخت توکن وجود دارد که هر یک دارای ویژگی‌های مختص به خود هستند. علت ایجاد این استانداردها یکپارچه سازی و سهولت در ساخت توکن است. دو استاندارد مطرح‌تر در شبکه اتریوم برای ساخت توکن ERC-20 و ERC-721 هستند. استاندارد ERC-20 که معروف ترین استاندارد در ارزهای دیجیتال بوده، تقریبا توسط همه پروژه‌هایی که بر روی شبکه اتریوم ساخته شده‌اند مورد استفاده قرار گرفته است. با استفاده از این استاندارد همه‌ی توکن‌‌های ایجاد شده مانند یکدیگر هستند دقیقا مانند کوین‌های BTC و ETH.

استاندارد ERC-721 استانداردی است که قابلیت ساخت توکن بی مانند یا NFT را به کاربران می‌دهد. این توکن‌ها علیرغم مشابهت در استاندارد دارای محتویات منحصر به فردی بوده و قابل کپی برداری نیز نیستند.

مقایسه اتریوم با بیت کوین

با اینکه بیت کوین و اتریوم هر دو ارز دیجیتال هستند اما دارای تفاوت‌های بنیادی هستند که برای درک بهتر هر یک در ادامه به آ‌ن می‌پردازیم.

  • 1. شبکه بیت کوین با هدف ایجاد یک پول دیجیتال با همین اسم به وجود آمده است اما شبکه اتریوم با هدف ایجاد یک کامپیوتر غیر متمرکز جهانی به وجود آمده که البته دارای رمزارز شبکه خود با نام اتر (Ether) نیز می‌باشد.
  • 2. امکانات بسیار زیاد برنامه نویسی و ایجاد قراردادهای هوشمند و نرم افزارهای غیر متمرکز برای توسعه دهندگان بر روی شبکه اتریوم فراهم است که این قابلیت‌ها در بیت کوین وجود ندارد و یا بسیار محدود است.
  • 3. بیت کوین بر روی شبکه خود از مکانیزم UTXO یا خروجی تراکنش خرج نشده برای جلوگیری از دوبار خرج کردن (Double spending) یک کوین استفاده می‌کند اما در اتریوم این مشکل با استفاده از نانس (Nonce) مرتفع شده است. در ادامه به توضیح دقیق نانس در این دو شبکه خواهیم پرداخت.
  • 4. هر دو دارای بلاک چین مختص خود هستند و هر دو برای تشکیل بلاک جدید از الگوریتم اثبات کار (تا پیش از راه‌اندازی کامل اتریوم 2.0) استفاده می‌کنند. اما بیت کوین برای هش اطلاعات خود از استاندارد هش SHA-256 استفاده می‌کند و اتریوم از استاندارد ETHASH.
  • 5. برای استخراج بیت کوین به طور عمده توان پردازشی CPU نیاز است در حالی که در اتریوم از GPU برای استخراج استفاده می‌شود. همان طور که می‌دانید استخراج بیت کوین با استفاده از دستگاه‌های ASIC انجام می‌شود که در واقع با ادغام چندین CPU با هم، توان پردازشی بالایی دارند. اما اتریوم معتقد است این دستگاه‌‌ها تمرکز‌گرا هستند؛ بدین معنی که با استفاده از این دستگا‌ه‌ها توان استخراج در شبکه انحصاری می‌شود. در نتیجه با استفاده از استاندارد هش ETHASH اختصاصی خود و پروتکل پراگ پو (Progpow) کاری کرده است که دستگاه‌های ASIC در استخراج اتر موفق نبوده و دارندگان این دستگاه‌ها مشوقی برای پیوستن به این شبکه نداشته باشند.

به روز رسانی‌های اتریوم

در 27 نوامبر 2013 (6 آذر 1392) ویتالیک بوترین وایت پیپر یا همان مقاله ایده اولیه و توضیحات عمومی پیرامون شبکه اتریوم را منتشر کرد.

 

سال ۲۰۱۴ - انتشار یلو پیپر (Yellow paper)

در یک آپریل 2014 (12 فروردین 1393)‌ یلو پیپر اتریوم توسط دکتر گوین وود (Gavin wood) منتشر شد. یلو پیپیر مقاله‌ای فنی است که برخی پروژه‌ها برای توضیحات فنی محصولات خود از آن استفاده می‌کنند تا فقط افراد علاقمند و فنی از آن استفاده کنند.

 

فروش رمز ارز اتر (Ether sale)

از 22 جولای 2014 (31 تیر 1393) به مدت 42 روز در سایت اتریوم عرضه رمز ارز اتر (ETH) انجام شد. به ازای هر بیت‌کوین 2000 اتر برای خریداران ارسال می‌شد.

 

سال ۲۰۱۵ - فرانتیر (Frontier)

در تاریخ 30 جولای 2015 (8 مرداد 1394) بلاک چین اتریوم راه‌اندازی و اولین بلاک شبکه اتریوم تشکیل شد. فرانتیر یک اجرای خام از بلاک چین اتریوم بود. خام به این معنی که هیچ یک از کاربردهای اتریوم در آن وجود نداشت و فرانتیر صرفا شامل شاکله اصلی شبکه اتریوم بود. این نسخه جهت بهره‌برداری توسعه‌دهندگان شبکه اجرا شد و ماکزیمم گس هر بلاک 5000 بود.

 

سال ۲۰۱۶ - دائو فورک (DAO fork) – تولد اتریوم کلاسیک

در 20 جولای 2016 (30 تیر 1395) در بلاک 1,920,000 این بروز‌رسانی انجام شد. پروژه دائو (The DAO) یک قرارداد هوشمند بود که علاقه‌مندان مبلغی بیش از 150 میلیون دلار در آن سپرده‌گذاری کرده بودند اما هکرها با کشف یک باگ در آن بیش از 3.6 میلیون رمز ارز اتر را به سرقت بردند. این اتفاق باعث افت قیمت قابل توجه رمز ارز ETH شد. با توجه به اینکه هیچ دسترسی برای باز پس گیری وجوه از دست رفته نبود و تعداد زیادی از طرفداران اتریوم در این هک متضرر شده بودند بنیاد اتریوم تصمیم گرفت یک نظر‌سنجی برای حل مشکل به وجود آمده برگزار کند. آن‌ها پیشنهاد دادند یک فورک انجام شده و زنجیره جدیدی تشکیل گردد. تراکنش‌هایی که پس از سرقت انجام شده باطل و دارایی افراد بازگردد. در این نظرسنجی یک آدرس برای پاسخ بله و یک آدرس برای پاسخ خیر در نظر گرفته شد. کاربران می‌توانستند برای رای دادن مقدار کمی رمز ارز اتر به آدرس های اعلامی ارسال کرده و به صورت اتوماتیک مبالغ آن‌ها به کیف پولشان عودت داده و رایشان ثبت می‌گردید. با توجه به اینکه 85 درصد جامعه اتریوم رای به انجام این فورک دادن این بروزرسانی انجام شد. در این بین تعدادی از ماینرها معتقد بودند که سرقت انجام شده به دلیل وجود مشکل در بلاک چین نبوده در نتیجه حاضر به انجام بروزرسانی بر روی سیستم خود نشدند. در نتیجه این مخالفت این اقلیت اتریوم کلاسیک به دنیا آمد.

توجه داشته باشید زمانی که یک هاردفورک اتفاق افتاده و شبکه بلاک چین به دو قسمت تقسیم می‌شود، کسانی که قبل از هارد فورک رمز ارز آن شبکه را داشته‌اند به همان تعداد از شبکه جدید هم رمز ارز خواهند داشت. به همین خاطر زمانی که دارایی‌های ساتوشی ناکاموتو خالق بیت کوین را می‌خواهند برآورد کنند. علاوه بر تعداد بیت کوین‌هایی که به او تعلق دارد، تعداد بیت کوین کش‌ ها یا بیت کوین اس وی های او را نیز در نظر می‌گیرند.

 

تنگرین وایستل (Tangerine whistle)

در تاریخ 18 اکتبر 2016 (27 مهر 1395) از بلاک 2463000 این بروزرسانی انجام شد. با توجه به حملات متعددی که در آن زمان به شبکه انجام می‌شد این بروزرسانی بیشتر بر روی امنیت شبکه معطوف شد. در تنگرین وایستل هزینه‌ گس برای جلوگیری از تراکنش‌های هرز بالا رفت.

 

اسپوریس دراگون (Spurious Dragon)

در 22 نوامبر 2016 (2 آذر 1395) در بلاک 2675000 این فورک صورت گرفت. در این بروزرسانی اقداماتی جهت ارتقا امنیت شبکه اتریوم، از جمله حذف اکانت‌های مخرب در شبکه انجام شد و همچنین حداکثر سایز مجاز قراردادها به 24567 بایت افزایش یافت.

 

سال ۲۰۱۷- بیزانس (Byzantium)

در 16 اکتبر 2017 (24 مهر 1396) در بلاک 4370000 این فورک انجام شد. در این بروزرسانی پاداش بلاک ماینرها از پنج تتر به سه اتر کاهش یافت. ایجاد بمب سختی (Difficulty Bomb) یک سال به تعویق افتاد و همچنین امکان ایجاد پروژه‌های لایه دوم بر روی اتریوم اضافه شد. بمب سختی برنامه‌ای است که طی آن شبکه اتریوم امکان ایجاد بلاک با الگوریتم اثبات کار را بسیار سخت می‌کند تا همه ماینرها به ساخت بلاک به صورت اثبات سهام گرایش پیدا کنند.

 

سال ۲۰۱۹ - قسطنطنیه (Constantinople)

در 28 فوریه 2019 (9 اسفند 1397) در بلاک 7,280,000 این فورک صورت گرفت. در این به روزرسانی بهینه سازی جهت هزینه تراکنش‌‌ها انجام شد. همچنین اقدامات اولیه آماده سازی بلاک چین برای مهاجرت به اثبات سهام صورت گرفت.

 

استانبول (Istanbul)

در 8 دسامبر 2019 (17 آذر 1398) از بلاک 9,069,000 این بروزرسانی در بلاک چین اتریوم قرار گرفت. در این بروزرسانی تغییراتی در هزینه محاسبات در بلاک چین اتریوم اعمال شد، مانند ارتقا یافتن در مسائل امنیتی شبکه، فراهم سازی امکان همکاری بلاک چین اتریوم با زی کش و افزایش دامنه عملکرد قراردادهای هوشمند مهم‌ترین به روز‌رسانی‌های این فورک بودند.

 

سال ۲۰۲۰ - مویر گلاسیر (Muir Glacier)

در 2 ژانویه 2020 (12 دی 1398) از بلاک 9,200,000 این فورک صورت گرفت. این فورک صرفا بخاطر تعویق انداختن در انجام بمب سختی بلاک چین اتریوم انجام شد. طی آن بمب سختی به میزان چهار میلیون بلاک یا به عبارتی دیگر 611 روز به آینده موکول شد.

 

استقرار قرارداد استیکینگ

در 14 اکتبر 2020 (23 مهر 1399) در بلاک 11,052,984 این بروز رسانی انجام شد. در این بروزرسانی برای اولین بار بستر سپرده گذاری رمزارز اتر شروع به کار کرد. این اقدام جهت مهاجرت بلاک چین اتریوم از یک شبکه بر پایه اثبات کار به بلاک چینی با سازوکار اثبات سهام صورت گرفت.

 

زنجیره فانوس دریایی (Beacon Chain)

در یک دسامبر 2020 (11 آذر 1399) این زنجیره جدید شروع به کار کرد. برای شروع به کار زنجیره جدید اتریوم که بر پایه اثبات سهام است به 16384 سپرده‌گذار مختلف که هر یک حداقل 32 اتر به عنوان وثیقه نزد شبکه قرار دهند نیاز بود که در 27 نوامبر به این هدف رسیده و در تاریخ یک دسامبر زنجیره جدید شروع بکار کرد. لازم به ذکر است که زنجیره قبلی همچنان به کار خود ادامه می‌دهد.

 

سال ۲۰۲۱ - برلین (Berlin)

در 15 آپریل 2021 (26 فروردین 1400)‌ در بلاک 12,244,000 این بروز رسانی صورت گرفت. در این فورک بهبود در هزینه گس انجام شد و همچنین شاهد ارتقا پشتیبانی از تراکنش‌های چندگانه بودیم.

 

لندن (London)

در 5 آگوست 2021 (14 مرداد 1400) در بلاک 12,965,000 این بروز رسانی انجام شد. در این فورک چند مفهوم جدید به بلاک چین اتریوم اضافه شد. در گذشته کارمزد هر تراکنش توسط کاربر تعیین می‌شد. با توجه به شلوغی یا خلوتی شبکه، کاربران مجبور بودند کارمزدهای بیشتر یا کمتری را پرداخت کنند. در صورتی که کاربری هم عجله داشت با پیشنهاد کارمزد بالاتر شانس انجام سریع‌تر تراکنش خود را بالا می‌برد، زیرا ماینرها ترجیح می‌دهند تراکنش‌هایی با کارمزدهای بیشتری را انجام داده و درآمد بیشتری کسب کنند. یک مشکلی که در این نوع کارمزد وجود داشت وجود اختلاف‌های زیاد در کارمزد تراکنش‌‌های یکسان بود. به عنوان مثال کارمزد دو تراکنش که صرفا انتقال چند اتر بود و در یک بلاک توسط ماینرها تایید می‌شد ممکن بود چندین دلار با یکدیگر فاصله داشته باشند. در این بروزرسانی مفهوم بیس فی (Base Fee) معرفی شد. بیس فی عددی است که میزان کارمزد هر تراکنش در یک بلاک را مشخص می‌کند و با این مفهوم کارمزدهای پرداخت شده هر تراکنش در یک بلاک ثابت است. بیس فی در هر بلاک می‌تواند متفاوت باشد و شبکه با توجه به شلوغی شبکه آن را کاهش یا افزایش می‌دهد. البته کاربران هنوز هم امکان مبلغی اضافی به عنوان مشوق جهت انجام سریع‌تر تراکنش خود را دارند. مفهوم فی کپ (Fee Cap) نیز در ادامه بیس فی خلق شد. در واقع این مفهوم مانند گس لیمیت است. در واقع کاربر تعیین می‌کند کارمزد بلاک از چه میزان کمتر بود تراکنش آن انجام شود.

توجه داشته باشید در اتریوم محدودیت حجم هر بلاک مانند بیت کوین بر اساس بیت (Bit) نبوده و حجم کارمزدها تعیین کننده‌اند. در اتریوم حجم هر بلاک قبل از این بروزرسانی 15 میلیون گیگا وی بود که به 30 میلیون افزایش یافت. البته پس از فورک لندن کارمزد تراکنش‌ها سوزانده شده و برای همیشه این اترها از بین رفته و از دسترس همه خارج می‌شود. ماینرها فقط پاداش هر بلاک را دریافت می‌کنند. علت این تصمیم جلوگیری از ایجاد تراکنش‌های جعلی برای بالا بردن کارمزد بلاک‌ها توسط ماینرها است.

برای درک بهتر تغییراتی که در این فورک انجام شد می‌توانید به اکسپلورر اتریوم رفته و یک تراکنش قبل و بعد از فورک لندن را با یکدیگر مقایسه کنید. مشاهده خواهید کرد که مفاهیم جدید با کاربرد بهتر جایگزین مفاهیم قدیمی شده‌اند.

 

اتریوم 2.0

اتریوم 2.0 یک بروزرسانی عمده در شبکه اتریوم محسوب می‌شود. انگیزه انجام این فورک افزایش مقیاس پذیری به معنی امکان انجام تراکنش‌های بیشتر، ارتقا امنیت و پایداری بلاک‌چین اتریوم است. فراهم‌سازی این بروز‌رسانی توسط چندین تیم مختلف در جامعه اتریوم در حال پیگیری می‌باشد. عمده تغییر اتریوم 2.0 در الگوریتم اجماع، مهاجرت از اثبات کار به اثبات سهام و به طور کلی روند تایید تراکنش‌‌ها و ساخت بلاک‌ها در بلاک چین است.

اتریوم دو خود شامل سه فاز است تا تکمیل شود. فاز یک که شامل اجرای زنجیره فانوس دریایی بود که با سپرده‌گذاری مقداری رمز ارز اتر مشخص شده توسط کاربران شروع به کار کرد. هر کاربر برای تبدیل شدن به یک اعتبار سنج می‌بایست 32 اتر سپرده‌گذاری کند و البته از طرف بنیاد اتریوم در فراخوان سپرده‌گذاری اعلام شد که امکان برداشت رمز ارزهای وثیقه تا سال 2024 وجود نخواهد داشت. فاز 1.5 این پروژه شامل ساماندهی به شاردینگ در این پروژه است. فناوری شاردینگ باعث می‌شود شبکه به چند قسمت تقسیم شود و هر چند نود وظیفه تایید قسمت مشخصی از شبکه را بر عهده داشته باشند و به این صورت سرعت شبکه به میزان قابل ملاحظه‌ای افزایش پیدا کند. فاز آخر این پروژه نیز شامل انتقال کل شبکه اتریوم یک به اتریوم 2.0 خواهد بود.

رویدادهای مهم اتریوم

اواخر 2013 | انتشار وایت پیپر اتریوم توسط ویتالیک بوترین
جولای/آگوست 2014 | جذب سرمایه برای تهیه بودجه توسعه
30 جولای 2015 | عرضه‌ی عمومی با 72 میلیون کوین از پیش استخراج شده برای تهیه بودجه توسعه
اکتبر 2015 | وضع قوانینی برای توافق حاکمیت و جامعه با ارائه اولین طرح پیشنهادی اتریوم
ژوئن ۲۰۱۶ | هک DAO
20 جولای 2016 | فورک سخت (hard fork) ETH/ETC
2017 | قراردادهای هوشمند اتریوم امکان تهیه بودجه برای توسعه پروژه‌های رمزارز را با استفاده از عرضه اولیه کوین (ICO) ممکن می‌سازد.
20 جولای 2016 | فورک سخت (hard fork) ETH/ETC

کیف پول اتریوم

با توجه به جایگاه مهم اتریوم در دنیای ارزهای دیجیتال، تعداد بسیار زیادی کیف پول می‌توان نام برد که از آن برای ذخیره‌سازی رمز ارز ETH و توکن‌های ساخته شده در این بستر استفاده می‌شود. در ادامه به چند مورد مناسب این کیف پول‌ها با توجه به نیازهای مختلف می‌پردازیم.

 

کیف پول تحت وب:

کیف پول متاماسک (MetaMask) یک گزینه مناسب است که می‌‌توانید افزونه‌ی آن را برای مرورگر کروم یا موزیلا خود نصب کنید و سهولت کار با صرافی‌های غیر متمرکز (DEX) را تجربه کنید.

 

کیف پول نرم افزاری:

کیف پول‌‌های تراست والت (Trust Wallet) و کیف پول کوینومی (Coinomi Wallet) دو گزینه مناسب بوده که می‌توانید آن‌ها را بر روی تلفن هوشمند خود با سیستم عامل‌های اندروید یا IOS نصب کنید.

 

کیف پول سخت افزاری:

اگر دغدغه امنیت حداکثری برای سرمایه خود دارید با خرید کیف پول سخت افزاری امن‌ترین نوع ذخیره سازی را تجربه کنید. کیف پول سخت افزاری لجر (Ledger) و سیف پل (safepal) دو گزینه مناسب بوده که از شبکه اتریوم نیز پشتیبانی می‌کنند.

خرید اتریوم

خرید اتریوم از طریق پلتفرم‌ها چند سالی است در ایران برای کاربران مهیا شده است. صرافی ارز دیجیتال رابکس از بهترین سایت های خرید اتریوم به صورت آنلاین است. برای خرید اتریوم به کیف پول اتریوم نیاز است. با ثبت نام در رابکس یک کیف پول اختصاصی اتریوم به شما اختصاص داده می‌شود و اتریوم خرید شده در کیف پول رابکس شما نگهداری می‌شود. در این صورت نیازی به اینکه خودتان کیف پول ارز دیجیتال داشته باشید نیست. خرید اتریوم

.

...

نحوه خرید اتریوم

در حال حاضر از پلتفرم های گوناگونی می توانید اتریوم را خریداری کنید. در صورت انتخاب پلتفرم رابکس یا هر پلتفرم دیگری می توانید با واریز تومان در کیف پول خود اقدام به خرید اتریوم کنید. بعد از خرید اتریوم می توانید آن را در کیف پول رابکس خود نگهداری کنید یا به کیف پول های دیگر خود انتقال دهید

.

آموزش خرید و فروش اتریوم

تنها با چند قدم و به صورت ساده می‌توانید به فروش یا خرید اتریوم (ETH) بپردازید. تنها کافیست در قدم اول یک کیف پول داشته باشید که بتوانید اتریوم را در آن نگهداری کنید. با ثبت نام و احراز هویت در رابکس یک کیف پول در اختیار شما قرار می‌گیرد. بعد از آن کافیست به پلتفرم رابکس مراجعه کنید و از قسمت خرید یا فروش اقدام به فروش یا خرید اتریوم بنمایید.

.

خرید اتریوم با تومان

در حال حاضر از پلتفرم های گوناگونی می توانید اتریوم را خریداری کنید. در صورت انتخاب پلتفرم رابکس یا هر پلتفرم دیگری می توانید با واریز تومان در کیف پول خود اقدام به خرید اتریوم کنید. بعد از خرید اتریوم می توانید آن را در کیف پول رابکس خود نگهداری کنید یا به کیف پول های دیگر خود انتقال دهید

.

خرید و فروش اتریوم

خرید و فروش اتریوم از طریق صرافی های مختلف ایرانی و خارجی می‌تواند انجام بگیرد. در صورتی که قصد فروش یا خرید اتریوم دارید می‌توانید می توانید به پلتفرم رابکس مراجعه کنید و با مشاهده نمودار قیمت این ارز دیجیتال به خرید و فروش آن بپردازید.

.

خرید اتریوم با کمترین کارمزد

صرافی های مختلف برای خرید اتریوم کارمزدهای مختلفی را دریافت می‌کنند که بسته به نوع و تکنولوژی آنها متفاوت است. برای خرید اتریوم با کمترین کارمزد می‌توانید به پلتفرم معاملاتی رابکس مراجعه کنید و با مشاهده قیمت نهایی خرید خود را انجام دهید.

.

خرید اتریوم بدون احراز هویت

خرید و فروش اتریوم همانند خرید و فروش سایر رمزارزها بدون احراز هویت در صرافی‌های ارز دیجیتال معتبر امکان پذیر نیست. چرا که برخی سودجویان و خلافکاران از این طریق به سوء استفاده‌هایی همچون پولشویی میپردازند. بنابراین بیشتر صرافی‌ها برای جلوگیری از این اتفاق‌ها، احراز هویت خود را اجباری کرده‌اند. کاربران برای خرید اتریوم از تمامی پلتفرم‌های مبادله ارز دیجیتال باید احراز هویت کنند. پلتفرم مبادله ارز دیجیتال رابکس با آنلاین کردن فرآیند احراز هویت و افزایش سرعت تایید حساب‌های کاربری، راحت‌ترین روش خرید اتریوم را برای سرمایه‌گذاران و تریدرها فراهم کرده است.

.

فروش اتریوم

فروش اتریوم و تبدیل آن به تومان در صرافی ارز دیجیتال رابکس به صورت آنی و لحظه ای انجام می‌شود. از طرفی تسویه های ریالی به صورت لحظه‌ای انجام می‌شود و در مدتی کوتاه معادل ریالی ارز فروخته شده برای کاربران ارسال می‌شود. کافی است در رابکس ثبت نام کنید، اتریوم خود را به کیف پول رابکس منتقل کنید و سپس از طریق مبدل به فروش اتریوم و تبدیل آن به ریال یا تتر بپردازید.

.

نحوه فروش اتریوم

برای فروش اتریوم نیاز است که مقداری از آن را که می‌خواهید بفروشید از کیف پول خود به پلتفرم رابکس انتقال دهید و مبلغ معادل آن را بگیرید. برای اینکار تنها نیاز است از قسمت فروش رابکس میزان اتریوم خود را مشخص کنید و به رابکس بفروشید.

.

قیمت آنلاین اتریوم

قیمت آنلاین اتریوم را می‌توانید از سایت کوین مارکت کپ (که به نوعی به مرجع قیمتی رمزارزها تبدیل شده است) ببینید. علاوه بر این مشاهده قیمت اتریوم و قیمت ارز های دیجیتال دیگر از صفحه قیمت ارز های دیجیتال رابکس نیز امکان پذیر است.

.

قیمت لحظه ای اتریوم

در دنیای پرنوسان رمزارزها قیمت اتریوم نیز مانند سایر ارزهای دیجیتال به صورت لحظه ای تغییر می‌کند. برای اطلاع از قیمت لحظه ای اتریوم و سایر رمزارزها می‌توانید به صفحه قیمت ارزهای دیجیتال رابکس مراجعه کنید و در قیمت مد نظر خود به فروش یا خرید اتریوم اقدام کنید

.

بهترین قیمت اتریوم

قیمت خرید اتریوم در هر سایتی متفاوت است. روش‌های زیادی برای مشاهده قیمت خرید اتریوم، قیمت جهانی اتریوم و ... وجود دارد. راحت‌ترین روش برای ایرانی‌ها، مراجعه به بخش قیمت ارزهای دیجیتال در سایت پلتفرم معاملاتی رابکس است. شما می‌توانید در این صفحه قیمت جهانی اتریوم و قیمت خرید اتریوم را مشاهده کنید. اگر به دنبال مشاهده قیمت خرید اتریوم از طریق سایت‌های بین‌الملی هستید می‌توانید به سایت‌هایی مثل «Coinmarketcap» و «coingecko» مراجعه کنید.

.

نرخ ارز دیجیتال اتریوم

نرخ ارز دیجیتال اتریوم به صورت لحظه ای در حال تغییر است و معامله‌گران حوزه ارز دیجیتال برای اطلاع از آخرین نرخ ارز اتریوم می‌توانند به صفحه قیمت ارز دیجیتال رابکس مراجعه کنند.

.

قیمت اتریوم به تومان

قیمت اتریوم به تومان را می‌توانید از بالای این صفحه و از ظریق مبدل قیمت رابکس به دست آورید. پس از مشاهده قیمت اتریوم به تومان می‌توانید اقدام به خرید اتریوم کنید.

.

صرافی آنلاین اتریوم

برای فروش یا خرید اتریوم می‌توان به انواع صرافی آنلاین ایرانی و خارجی مراجعه کرد. رابکس یک صرافی آنلاین اتریوم است که به راحتی کاربران ایرانی می‌توانند به وسیله آن به معامله اتریوم بپردازند.

.

بهترین سایت خرید اتریوم

بهترین سایت خرید اتریوم در ایران کجاست؟ خرید اتریوم در صرافی‌های ارز دیجیتال انجام می‌شود اما هیچ یک از صرافی‌های داخل ایران و بسیاری از صرافی‌های معتبر در خارج از کشور، به عنوان مرجع و سایت رسمی خرید و فروش اتریوم معرفی نشده‌اند. قیمت خرید اتریوم در هر یک از صرافی ها متفاوت است و کاربران به هنگام خرید عواملی همچون قیمت، پشتیبانی مناسب و سایر خدمات را در نظر می‌گیرند. صرافی ارز دیجیتال رابکس یکی از معتبرترین و قدیمی‌ترین صرافی‌های ارز دیجیتال داخلی است که امکان خرید اتریوم با ریال، نگهداری اتریوم و فروش اتریوم را برای کاربران خود فراهم می‌کند.

.

اپلیکیشن خرید و فروش اتریوم

کاربران رابکس در کنار استفاده از وبسایت رابکس برای معامله اتریوم می‌توانند از اپلیکیشن رابکس نیز استفاده کنند. استفاده از اپلیکیشن برای خرید و فروش اتریوم تجربه لذت بخش تری را برای شما در معامله این ارز دیجیتال رقم خواهد زد.

.

سایت خرید و فروش اتریوم

پلتفرم معاملاتی رابکس علاوه بر بیش از سیصد ارز دیجیتال به عنوان سایت خرید و فروش اتریوم نیز کار می‌کند.

.

بیشتر

خرید و فروش سایر ارز های دیجیتال:

خرید تتر

خرید بیت کوین

خرید بایننس کوین

خرید دوج کوین

برخی از سوالات متدوال درباره اتریوم

خرید اتریوم با تتر در صرافی رابکس امکان پذیر است. کافی است ابتدا کیف پول تتری خود را شارژی کنید (تتر خود را به کیف پول رابکستان انتقال دهید) و سپس با استفاده از مبدل آن را به اتریوم تبدیل کنید.

حداقل خرید اتریوم در هر پلتفرمی متفاوت است. اما در صرافی رابکس حداقل خرید اتریوم ۱۰۰ هزار تومان است.

خوشبختانه چند سالی است که امکان خرید ارزهای دیجیتال در ایران با استفاده از ریال فراهم شده است. رابکس نیز برای مدت‌های طولانی است که در این بازار فعالیت دارد. رابکس با ارائه قیمت‌هایی مناسب و ایجاد رابطه‌ای بلند مدت با مشتریان معامله اتریوم با استفاده از ریال را فراهم کرده است. شما می‌توانید بهترین قیمت اتریوم را از رابکس بخواهید و در مدتی کوتاه خرید یا فروش خود را انجام دهید.

خیر. خرید و فروش اتریوم در حوزه ی سرویس های مالی و تکنولوژی (Fintech) است. بنابراین برای جلوگیری از سوء استفاده‌های احتمالی مثل پول‌شویی و استفاده از کارت های سرقت شده، هویت کاربران باید کاملا مشخص شود.به خاطر همین موضوع همه‌ی پلتفرم‌های معتبر خرید و فروش ارزهای دیجیتال که در ایران فعالیت می‌کنند، حتما کاربران خود را احراز هویت می‌کنند.

خرید اتریوم در صرافی های مختلفی ممکن است. رابکس یکی از بهترین سایت های خرید اتریوم است که چند سالی این امکان را برای کاربران خود امکان پذیر کرده است.

اتریوم یکی از با ارزشترین رمزارزهای بازار است. اینکه بتوان این رمز ارز را از طریق انجام برخی چالش‌ها به عنوان جایزه دریافت کرد امکان پذیر است. اما خرید اتریوم رایگان بدون هیچ هزینه یا کاری در عمل غیر واقعی به نظر می‌آید.

قیمت ETH در هر پلتفرمی متفاوت است و اینطور نیست که یک قیمت واحد جهانی از آن وجود داشته باشد. اما بعضی صرافی های برتر دنیا و سایت‌ها هستند که افراد بیشتر از آن‌ها برای چک کردن قیمت اتریوم استفاده می‌کنند. همانند سایت Coinmarketcap. همچنین قیمت Eth را می‌توانید در صرافی رابکس نیز مشاهده کنید. 

خرید و فروش اتریوم

برای تجربه لذت بخش خرید و فروش اتریوم، رابکس را انتخاب کنید.