مبتدی
امنیت یکی از اصلیترین مسائل کاربران هنگام استفاده از ابزارهای دنیای مجازی و اینترنتی است. این مساله در اپلیکیشنهای مالی مثل صرافی ارز دیجیتال رابکس و اپلیکیشنهایی مثل گوگل که به حجم زیادی از اطلاعات کاربران دسترسی دارند اهمیت بیشتری دارد. وریفیکیشن کد یا کد تایید در واقع ابزاری برای افزایش امینت حساب کاربران در سامانههای اینترنتی است. گوگل وریفیکیشن کد از اصلیترین ابزارهای تامین امنیت حساب کاربران است اما روشهای دیگری مثل ارسال پیامک نیز برای این کار مورد استفاده قرار میگیرد.
وریفیکیشن کد یا کد تاییدیه، کد ارسال شده به دستگاه دوم (مثال گوشی همراه) است برای اطمینان از هویت شخصی که سعی دارد به یک حساب کاربری وارد شود. کد تاییدیه برای احراز هویت دو مرحله ای استفاده میشود.
در واقع شما میتوانید وریفیکیشن کد را برای بالا بردن امنیت حساب کاربری خود فعال کنید. به این کار فعال کردن تایید دو مرحلهای میگویند. در تایید دو مرحلهای شما برای وارد شدن به حساب کاربری خود ابتدا نام کاربری و رمز عبور آن حساب را وارد میکنید و بعد از آن باید یک عدد کوتاه را به عنوان کد تاییدیه یا وریفیکیشن کد وارد کنید. این وریفیکیشن میتواند از راههای مختلف مانند پیامک یا Google Authenticator برای شما ارسال شود.
توجه داشته باشید که حساب کاربری ای که برای ورود به وریفیکیشن کد نیاز دارد امنیت بالاتری دارد. چرا که اگر شخص دیگری قصد داشته باشد تا وارد حساب شما شود مجبور است تا این کد را از طریق اس ام اس یا از راه دیگری دریافت کند که در صورت دسترسی نداشتن به تلفن همراه شما عملا اینکار غیر ممکن است.
حساب کاربری گوگل یکی از ابزارهای اصلی فعالیت بسیاری از کاربران در دنیای اینترنت است و تامین امنیت بسیار حیاتی است. کاربران علاوه بر استفاده از خدمات شرکت گوگل با استفاده از این حسابها، برای سایر فعالیتهای خود نیز از حساب کاربری گوگل خود استفاده میکنند. بنابراین، فاش شدن اطلاعات حساب کاربری به معنی دسترسی هکرها به تمام این اطلاعات حساس و حیاتی است.
گوگل برای جلوگیری از این اتفاق یک روش تایید دو مرحلهای نیز برای حسابهای کاربری را در نظر گرفته که امنیت حسابهای آن را تا حد بسیار زیادی بالا میبرد. گوگل وریفیکیشن کد در واقع کد دومی است که برای فعالیت با حسابهای کاربری گوگل از آن استفاده میشود و به صورت یک کد عددی کوتاه (6 رقمی) است. شما در هر بار تعامل با حساب کاربری خود نیاز به گوگل وریفیکیشن کد ندارید و تنها در موارد زیر گوگل وریفیکیشن به صورت خودکار برای شما ارسال میشود.
صرافی ارز دیجیتال رابکس یکی از امنترین صرافیهای ایرانی است که برای تامین امنیت کاربران از وریفیکیشن کد استفاده میکند. این کد به تلفن همراه کاربران ارسال میشود و برای فعالیتهایی مثل ورود به حساب کاربری و برداشت مورد استفاده قرار میگیرد.
گوگل برای راحتی کاربران خود روشهای مختلفی را به منظور دریافت Google Verivication Code ارائه کرده است. اولین روش برای انجام این کار استفاده از پیامک است. گوگل با استفاده از شماره تماسی که شما در اختیارش قرار دادهاید یک شماره شش رقمی برای شما ارسال میکند که میتوانید با وارد کردن آن در قسمت مربوطه به ادامه فعالیت خود با استفاده از حساب کاربری گوگل بپردازید. برای این که امنیت حساب شما حفظ شوذ حتما شماره تماس اصلی خود را به گوگل معرفی کنید و آن شماره را در اختیار هیچ شخص دیگری قرار ندهید.
مشابه روش پیامکی گوگل از دیگر حسابهای کاربری کاربران نیز برای دریافت گوگل وریفیکیشن کد استفاده میکند. در این حالت کد 6 رقمی به ایمیل قبلی شما ارسال میشود و شما با ورود به ایمیل خود میتوانید از آن برای تایید هویت خود استفاده کنید. به تازگی گوگل از حسابهای Yotube متصل به ایمیل نیز برای دریافت کد تایید استفاده میکند که برای تایید آن نیاز است که ابتدا وارد اپلیکیشن یوتیوب شوید و عدد نشان داده شده در گوگل را با یوتیوب خود تایید کنید.
آخرین روش دریافت Google Verivication Code استفاده از اپلیکیشن Google Authenticator است. این نرم افزار برای احراز هویت و تایید دو مرحلهای استفاده میشود که توسط گوگل ساخته شده و از الگوریتمهای تولید رمز یک بار مصرف مبتنی بر زمان برای تولید Verification Code استفاده میکند. بسیاری از اپلیکیشنهای مثل اینستاگرام و صرافی های ارز دیجیتال از این اپلیکیشن برای تایید دو مرحلهای استفاده میکنند.
برای استفاده از این نرم افزار میتوانید نسخههای اندروید و ای او اس آن را از بازار نرم افزار مخصوص دانلود کنید. پس از آن برای استفاده از تایید دو مرحلهای هر اپلیکیشن باید به صفحه تایید دو مرحلهای آن بروید و کیو آر کد آن را با استفاده از گزینه «+» موجود در نرم افزار و با انتخاب گزینه «Scan a QR code» آن ر به گوگل آتنتیکیتور معرفی کنید. با این کار نرم افزار هر 30 ثانیه یکبار یک کد برای اپلیکیشن مورد نظر ارسال میکند که در مواقع لزوم باید با مراجعه به این نرم افزار کد را کپی و در قسمت مناسب پیست کنید.
یک ارز دیجیتال که با رمزنگاری ایمن میشود تا به عنوان یک وسیله مبادله ارزش در یک سیستم اقتصادی همتا به همتا (P2P) عمل کند.
فهرستی الکترونیکی از سفارشات خرید و فروش بازی که برای یک دارایی خاص در بازار بورس یا یک صرافی وجود دارد.
یک دفتر کل غیرمتمرکز و دیجیتالی که اطلاعات تراکنش های مربوط به یک ارز دیجیتال را به ترتیب زمانی ثبت میکند.
ارزیابی یک دارایی بر اساس ویژگیهای اساسی آن برای پی بردن به ارزش ذاتی آن دارایی.
فارکس مخفف Foreign Exchange Markets است. فارکس یک بازار جهانی برای تجارت ارزهای فیات است.
علم استفاده از تئوری های ریاضی و محاسبات به منظور رمزگذاری و رمزگشایی اطلاعات.
بلاکی که بلاک مادر آن ناشناخته است، در نسخههای قدیمی بیت کوین Core، که در آن به دادههای اصل و نسب نیازی نبود، این مفهموم شکل گرفته است.
لایه دومی که در بالای یک بلاک چین کار میکند و سرعت تراکنش را در میان گرههای شرکت کننده افزایش میدهد. این یکی از راه حلها برای افزایش مقیاس یک شبکه است.