معاملهگران ارز های دیجیتال بخاطر ویروس کرونا (coronavirus) در حال رقابت با بازارهای بیثبات هستند. براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی (WHO)، از 25 فوریه (6 اسفند)، تعداد موارد جدید مبتلا شده به COVID-19 در سایر نقاط جهان، از موارد جدید مبتلا شده به این ویروس در خود کشور چین پیشی گرفته است. کرونا و ارز های دیجیتال تبدیل به چالش جدید معامله گران این بازار شده است.
ترس ناشی از گسترش ویروس کرونا، که میتواند اقتصاد جهانی را به چالش بکشد، قیمت سهام ها را کاهش داده است. شاخص S&P 500 از ابتدای 2020 تاکنون 10 درصد کاهش یافته است. بیت کوین (BTC) نیز موفق شده است تا برای اولین بار از ژانویه، با قیمتی زیر 9000 دلار معامله شود. در زمان نوشتن این نوشته قیمت بیت کوین برابر با 8565 دلار است. کرونا و ارز های دیجیتال به یکی از داغترین موضوعات معامله گران بیت کوین تبدیل شده است.
در همین حال، از زمان تبدیل شدن کرونا به پای ثابت خبرها، حجم معاملات خارج از بازار (OTC) در حال افزایش است. به گفته مایکل لئون (Michael Leon)، یکی از معاملهگران خدمات سرمایه گذاری Althena مستقر در شیکاگو، که متخصص در خدمت به مشتریان OTC است، میگوید: «ما طی 60 روز گذشته شاهد افزایش چشمگیر حجم معامله در این بازارها بودهایم.» مطابق با دادههای CoinGecko، افزایشهای کوچکی نیز در حچم معاملات هفته به هفته صرافیهایی مانند Coinbase و Kraken نیز مشاهده شده است.
معامله خارج از بازار یا OTC چیست ؟
معاملات بدون نسخه یا قابل خرید از دلال (Over-the-counter) یا خارج از بورس یا بازار (off-exchange) مستقیما بین دو طرف انجام می شود. بدون آنکه نیاز به نظارت باشد. دقیقا نقطه مقابل یک صرافی (Exchange). این امر با مبادله از طریق صرافیها تضاد دارد (ویکیپدیا). در واقغ در این روش دو فردی که قصد مبادله دارند، مستقیما با یکدیگر ارتباط بر قرار میکنند و معامله خود را انجام میدهند. برای مثال اگر شخصی قصد خرید بیت کوین داشته باشد و شخصی بخواهد بیت کوین خود را بفروشد، این دو فرد به طور مستقیم به یکدیگر مربوط میشوند. فردی که بیت کوین میخواهد ریال خود را به دیگر میدهد و او نیز بیت کوین را برای او میفرستد. در صرافی اما شرایط متفاوت است. فردی که بیت کوین میخواهد ریال خود را به صرافی میدهد. از طرفی فردی که میخواهد بیتکوین خود را بفروشد بیت کوین خود را به صرافی میدهد. حال صرافی به عنوان یک واسطه ریال را از یکی گرفته و به دیگری میدهد و از طرفی بیت کوین را از یکی گرفته و به آن یکی میدهد.
کرونا و معامله گران
تاثیر ویروس کرونا در سطح جهان متفاوت بوده است. استرالیا که از نظر جغرافیایی به اقتصادهای آسیایی نزدیک است و بسیار تحت تأثیر COVID-19 قرار دارد، تاثیر چندانی نپذیرفته و افت زیادی را در معاملات خود تجربه نکرده است. Tilo Grieco، رئیس میز OTC در ORTUS مستقر در سیدنی میگوید: «هیچ تاثیر قابل ملاحظهای در اینجا در استرالیا وجود ندارد.»
یکی از استراتژیهایی که برخی از معاملهگران برای مقابله با کرونا در نظر دارند این است که هیچ ارز دیجیتال بیثباتی را نگهداری نکنند مگر آنکه واقعا نیاز باشد. این کاری است که میز OTC شهر Althena انجام میدهد.

کرونا و ارز دیجیتال
به گفته روپرت داگلاس (Rupert Douglas)، رئیس توسعه تجارت و فروش نهادی در کوین (Koine)، شرکتی که تسویه حساب و حضانت را برای ارزهای دیجیتال فراهم میکند، با توجه به عدم قطعیت و امکان پیشبینی آینده، مدیریت موجودی برای OTCها باید با احتیاط بیشتری انجام شود.
وی ادامه داد: «در حالی که راههای جایگزین برای ذخیره و نگهداری از ارزش داراییها، مانند طلا و BTC، از ابتدای سال تا به امروز با استقبال زیادی روبهرو بودهاند، اما این داستان در چند روز اخیر به گونهای دیگر بوده است.»
پول سیادواردینی Paul Ciavardini، مدیر معاملات در ItBit / Paxos، اظهار داشت که پایین بودن قیمت بیت کوین احتمالا بخاطر تصمیماتی است که در بازارهای سنتی گرفته شده است.
منبع: coindesk