خرید استلار ، فروش استلار ( stellar )
پرداختهایی فوق العاده سریع
با کارمزدی فوق العاده کم
بهترین قیمت استلار را از رابکس بخواهید

خرید استلار ، فروش استلار ( stellar )
پرداختهای فوق العاده سریع
با کارمزد فوق العاده کم
در ابتدا باید بگوییم که استلار (stellar) یک ارز دیجیتال نیست. استلار یک شبکه متن باز است و رمزارز بومی آن stellar lumens با نماد اختصاری xlm است. البته معمولا زمانی که کسی میگوید استلار، منظورش همان ارز دیجیتال این شبکه یعنی xlm است. اما باید گفت که این شبکه میتواند از سایر ارزهای دیجیتال و توکنها نیز پشتیبانی کند. (درست مثل شبکه اتریوم. شبکه اتریوم از ارزهای دیجیتال زیادی پشتیبانی میکند. در واقع توکنهای بسیاری هستند که بر روی شبکه اتریوم بالا آمدهاند. اما اتریوم نیز رمزارز بومی خود، یعنی ether با نام اختصاری ETH را دارد). در ادامه درباره شبکه و ارز دیجیتال استلار صحبت میکنیم.
جد مک کالب (Jed McCaleb) نامی آشنا در دنیای ارزهای دیجیتال است. او موسس شرکت ریپل، صرافی مت گاکس (Mt.Gox) و شبکه استلار است. او یکی از اصلیترین ارکان شرکت و رمزارز ریپل بود؛ اما اتفاقی که برای صرافی مت گاکس افتاد، باعث جدا شدن او از پروژه ریپل شد. صرافی مت گاکس مورد حمله هکرها قرار گرفت و تعداد زیادی بیتکوین از این صرافی به سرقت رفت که هنوز هم این بیت کوینها به صاحبانشان بازگردانده نشده است. بعد از این اتفاق برای آنکه ریپل از آن ضربه نخورد، هیئت مدیره ریپل از جد مک کالب درخواست کرد که از این پروژه جدا شود.
از طرفی او بر سر مباحثی مانند انتفاعی بودن ریپل نیز با بقیه موسسان این رمزارز به مشکل بر خورده و یکی دیگر از دلایل جدایی او همین موضوع بود. جد مک کالب بعد از این جدایی در سال 1392 (2014) از روی کد اصلی رمزارز ریپل، پروژه استلار را ساخت. هدف استلار و مک کالب از ابتدا ایجاد یک سیستم مالی آزاد برای تمام مردم دنیا بود که به دور از محدودیتهای دنیای متمرکز، در یک شبکه غیرمتمرکز پرداختهایشان به راحتی انجام شود. استلار بیشتر شبیه به یک نرمافزار پرداخت خرد است که در یک شبکه بلاکچینی کار میکند و هزینهای نزدیک به صفر دارد؛ زیرا هدف غیرانتفاعی بودن پروژه، از اصلی ترین نکات استلار است.
استلار در ابتدا با استفاده از کد منبع ریپل ساخته شد. در فضای کریپتوکارنسی گفته میشد که این شبکه، یک فورک از ریپل است. مدتی بعد از شروع به کار استلار، جد مک کالب اعلام کرد که استلار دیگر از کد منبع ریپل استفاده نمیکند و دیگر بحث فورک بودن این رمزارز مطرح نبود. تفاوت عمده ریپل و استلار در این است که جامعه هدف استلار افراد نیازمند به خدمات روزانه بانکی هستند و به نوعی شخص محور است. ریپل بر روی بانکها، موسسات مالی و خدمات بانکی ما بین آنها تمرکز دارد.
رمز ارز XML با جذب سرمایه 3 میلیون دلاری در آن زمان تاسیس شد و از آن موقع تا حالا با شرکتهای بزرگی؛ همچون IBM ( آی بی ام)، Deloitte (دیلویت) و Samsung (سامسونگ) همکاری داشته است.
سازنده استلار بنیادی به نام بنیاد توسعه استلار (Stellar Development Foundation) از سال 1392 (2014) مشغول کار است. هدف این بنیاد توانبخشی و دادن خدمات مالی به بخشهایی از جهان است که برای مدتی طولانی از این خدمات محروم بودهاند.
کلمات کلیدی
- استلار یک شبکهی بلاکچین طراحی شده برای پرداختهای خرد است.
- هزینه تراکنش در استلار کسری از یک پنی است؛ زیرا استلار برای اهداف مالی تاسیس نشده و این مقدار کم هزینه تراکنش نیز برای جلوگیری از اسپم است.
- استلار به دلیل غیرانتفاعی بودن و نداشتن نفع برای نودها تنها بین 20 تا 30 نود فعال دارد.
- استلار از مکانیسم اجماع خاصی به نام SCP استفاده میکند.
- سازنده استلار پیش از این پروژه هم بنیانگذار ریپل، یکی از رقبای این شبکه بوده است.
کیف پول
کیف پول نرمافزاری: سولار والت (Solar Wallet) – لابستر (Lobstr) – تراست والت (Trust Wallet)
کیف پول سختافزاری: لجر نانو اس (Ledger Nano S) – ترزور (Trezor)
استلار چیست؟
بنیاد توسعه استلار(SDF) در سن فرانسیسکو و نیویورک واقع شده و تیمی از متخصصان حوزههای مختلف را جمع آوری کرده است. این رمزارز کار خود را در سال 1392 (2014) شروع کرد تا شبکهای غیرمتمرکز برای انتقال و ذخیرهسازی پول بسازد.
استلار تمام ابزارها و پشتیبانیهای مورد نیاز برای ساخت یک پروژه و آماده به کار کردن آن را دارد؛ در ضمن با استفاده از این رمزارز میتوانید پولهای مختلف را در فرم دیجیتالیشان به هرجایی ارسال کنید. دلار، پزو، لیر، اتریوم، بیتکوین و غیره.
استلار در واقع آمده است تا تمام سیستم مالی جهان را در یک شبکهی غیرمتمرکز بدون مرز و تطبیقپذیر جمعآوری کند. ابزارهای توسعه نرمافزار استلار به کسب و کارهای کوچک و بزرگ اجازه میدهد بر روی پول خود کنترل کامل داشته باشند.
رابط کاربری استلار شبیه به اکثر نرمافزارهای پرداخت است؛ با این تفاوت که در بلاکچین ساخته شده و افراد بدون مشکل فنی خاصی میتوانند به راحتی خدمات مالی دریافت کنند.
در استلار کسب و کارها میتوانند با نوشتن چند خط کد ساده اپلیکیشنهای پرداخت جهانی، مرکز تبادل دارایی و خدمات پرداخت خرد بسازند.
در کنار همه این مزایا، هزینه تراکنشهای XLM بسیار پایین بوده و سرعت انجام آنها بالا؛ پس هم کاربران و هم توسعهدهندگان از این ویژگیها بهره میبرند.
بنیاد توسعه استلار
بنیاد استلار به دنبال آزادی مالی و کمک به افرادی است که در برابر سانسور مقاومت کرده و خدمات مالی به صرفه برای آنها فراهم میآورد. از طرفی افراد کم برخوردار و محروم، تنها هدف استلار نیستند و این بنیاد با شرکتها، موسسات و قانونگذاران نیز ارتباط دارد.
توکن XLM
یکی از کاربردهای استلار این است که هر ارزدیجیتال در جهان را در فرم دیجیتالی آن ارسال کند؛ اما توکن این شبکه با نام XLM به مانند سوخت موتور شبکه است. برای استفاده از خدمات شبکه استلار حتما نیاز به نگهداری مقداری XLM در کیف پول خود دارید. این رمزارز در زمان نوشتن این مطلب 0.35 دلار قیمت داشته و در اکثر صرافیها؛ از جمله رابکس، قابل خرید و فروش است. هزینه تراکنشهایی که با استفاده از این توکن انجام میشود بسیار پایین است؛ این مقدار به اندازهای است که جلوی حملات مخرب به شبکه را بگیرد.
در شروع کار استلار، 100 میلیارد توکن استلار پیشاپیش استخراج شد و طبق قانون شبکه، تا 5 سال 1 درصد به ازای هر سال به این تعداد اضافه شد. در مهرماه 1398 (اکتبر 2019) مکانیسم تورمی توکن بعد از این اتفاق مکانیسم تورمی به این شکل در استلار انجام میشود:
سیستم اضافه شدن سالانه یک درصدی توکنهای لومن (XLM) به مانند قبل انجام میشود؛ اما تفاوتی که ایجاد شده است؛ هفتگی شدن این کار است. این یک درصد تقسیم بر 52 هفته در سال شده و به 0.019 درصد میرسد. در انتهای هر هفته یک استخر عرضه ایجاد میشود که XLM های قابل عرضه را برای توزیع میان نودها آماده میکند. یک استخر کارمزد نیز وجود دارد که کارمزدهای پرداخت شده در هفته گذشته به فرم XLM در آن جمعآوری میشود.
حجم این استخر طبق فرمول زیر تعیین میشود:
تعداد لومنهای موجود* نرخ تورم هفتگی (0.019 درصد) + استخر کارمزد.
بعد از جمع شدن تمام این سرمایهها در استخر عرضه، نودهایی که حداقل 0.05 درصد کل XLM های موجود را داشته باشند، شامل این توزیع میشوند. سپس عرضه با توجه به میزان XLMهای درون حساب هر نود به آنها داده میشود؛ برای مثال اگر یک نود 10 درصد کل XLMهای شبکه را در حساب خود داشته باشد، 10 درصد کل عرضه استخر را دریافت میکند.
برخی استخرها وجود دارند که دارندگان توکن استلار آنها را ایجاد کرده و گروهی تشکیل دادهاند که شامل دریافت استلارهای توزیع شده شوند. بعد از توزیع، این XLM ها بین کاربران آن استخر پخش میشود.
استلار چگونه کار میکند؟
استلار از یک سیستم اجماع خاص به نام پروتکل اجماع استلار (Stellar Consensus Protocol) استفاده میکند. استلار مشکلات اثبات کار (POW) و اثبات سهام (POS) را دید و تصمیم گرفت سیستم اجماع مخصوص خودش با نام SCP را به کار بگیرد.
خود این مکانیسم یک برداشت از مکانیسمی به نام “توافق بیزانسی فدراسیونی” است. بر خلاف سیستم اثبات کار که نیازمند سختافزارهای قدرتمند بوده و اثبات سهام که نیازمند سرمایهگذاری زیاد است، در SCP هزینهها پایین آمده و سعی شده است همه به یک سیستم مالی آزاد دسترسی داشته باشند.
در این روش، هر نود در شبکهی استلار، لیستی از نودهایی که میخواهد به آنها اعتماد کند را تهیه میکند. طبق مکانیسم SCP، هر نود اعلام میکند تا زمانی که X تعداد از نودهای مورد نظر در لیست من با این تراکنش موافق باشند، من هم موافق هستم. در استلار نود شدن آزاد است و هرکس میتواند تبدیل به نود شده و لیستی از نودهای مورد اعتمادش را تهیه کند و این لیست میتواند شامل نودهای شرکت مرکزی نباشد. این موضوع استلار را غیرمتمرکزتر از نئو و یا ریپل میکند.
در استلار نودها پاداش چندانی دریافت نمیکنند و همانطور که گفته شد در نظر گرفته شده است. این تصمیم باعث کاهش شدید هزینههای انتقال شده است؛ اما اثر جانبی منفی آن نیز کم بودن تعداد نود هاست. شبکه استلار در حال حاضر بین 20 تا 30 نود فعال دارد. هرکس که میخواهد در این شبکه فعالیت کرده و منابع خود را در اختیارش بگذارد تنها به دلیل اهداف خود شبکه و فراهم کردن آزادی مالی برای دنیا است.
استلار، پی پل دنیای بلاکچین
پی پل (Paypal) یک شرکت پرداخت است که بیشتر برای انتقالات خرد استفاده میشود. استلار را شاید بتوان به نوعی پی پل دنیای بلاکچین دانست. برای کار با استلار ابتدا مقداری پول از طریق یک واسطه معتبر؛ مانند بانک به استلار میفرستید و سپس میتوانید آن پول را به هرکسی در شبکه ارسال کنید.
تفاوت شبکه پرداخت استلار با امثال پی پل در بلاکچینی بودن آن است. این موضوع باعث میشود استلار غیرمتمرکزتر، شفافتر و امنتر باشد؛ در ضمن محدودیتهای سیستمهای سنتی را نیز ندارد. شما در بسیاری از کشورها نمیتوانید از پی پل استفاده کنید؛ اما به راحتی میتوانید با استفاده از استلار، پول انتقال دهید.
هزینهی تراکنشها نیز در استلار فوقالعاده پایین و در حد 0.000034 دلار است (با توجه به قیمت XLM در زمان نوشتن این مطلب). این مقدار کم نیز صرفا برای جلوگیری از ایجاد اسپم در شبکه تعیین شده است و نودها پاداش چندانی دریافت نمیکنند. این در حالی است که هزینه تراکنش در پی پل، 3.5 درصد مقدار انتقالی بعلاوه یک هزینه ثابت بین 5 تا 49 سنتی میباشد که در مقایسه با استلار، بسیار زیاد است.
با حساب بیت کوینی، دلار بفرستید!
یکی از مشکلاتی که از دیرباز در شبکههای پرداخت بلاکچینی وجود داشت، بحث ارسال پول به فرمهای مختلف و حتی فیات بود.
این مشکل با تراکنشهای چند ارزی استلار حل شده است. فرض کنید که شما میخواهید با استفاده از حساب دلاری و یا بیتکوینی خود، برای فرزندتان در اروپا یورو بفرستید. در اینجا استلار سه راه حل روبروی شما قرار داده است:
- تبدیل رمزارز: استلار برای هر جفت ارز یک اردر بوک دارد که با صرافیهای خارجی مبادله کند. برای این موضوع استلار به دنبال فردی در شبکه میگردد که میخواهد یورو فروخته و دلار بخرد؛ به این ترتیب این فرد به شما متصل شده و معامله انجام میشود.
- استفاده از XLM: توکن XLM، مخصوص خود شبکه استلار است. اگر در اردر بوک کسی به دنبال فروش یورو و خرید دلار نباشد، استلار پول شما را به XLM تبدیل کرده و دنبال جفت یورویی XLM میگردد.
- در صورتی که هیچ راهی باقی نمانده باشد، استلار یک چرخه را طی میکند تا شما به هدفتان برسید؛ به عنوان مثال دلار را به دلار استرالیا، دلار استرالیا را به بیتکوین، بیتکوین را به XLM و آن را به یورو تبدیل میکند.
کار تراکنشهای چند ارزی توسط anchor ها انجام میشود. anchor ها در واقع همان واسطههای موجود در شبکه هستند که وظیفه تبدیل ارزها به یکدیگر را دارند. اغلب anchor ها در شبکه استلار بانکها و موسسات مالی هستند و بدون آنها و با نداشتن رابطه خوب استلار با بانکها، امکان انجام چنین تراکنشهایی در مقیاس وسیع وجود نخواهد داشت.
فرض کنید میخواهید از یک کشور اروپایی یورو برای دوستتان در مکزیک بفرستید و او پول را به شکل پول رسمی کشور مکزیک؛ یعنی پزو، دریافت کند. شما در یک بانک اروپایی همکار استلار پول دارید. یورو را از بانک خود به بانک همکار استلار در مکزیک ارسال میکنید. بعد از تطبیق و صحت سنجی مشخصات، بانک واقع در مکزیک به بانک اروپایی سیگنال مثبت داده و یورو ارسال میرشود. حال پول به شکل پزو در بانک مکزیکی به دست دوست شما میرسد.
رویدادهای مهم استلار
۳۱ جولای ۲۰۱۴ | شروع به کار شبکه استلار، ایجاد بنیاد غیر انتفاعی توسعه استلار برای کمک به توسعه این شبکه
نوامبر ۲۰۱۵ | اجرای الگوریتم جدید اجماع (SCP)
ماه می ۲۰۱۷ | راه اندازی Lightyear.io (بازوی سودآور Stellar، اکنون با نام Interstellar شناخته میشود)
استلار در یک نگاه
بیشترین مقدار عرضه
100,000,000,000
پروتکل توافقی
Stellar Consensus Protocol
تاریخ عرضه
۲۰۱۴-۸-۱
نوع
کوین (coin)
قیمت عرضه اولیه
–
منبع کد
ویژگی های قابل توجه استلار
حریم شخصی، سرعت بالا و هزینه پایین
در شکبه استلار، حریم شخصی افراد حفظ میشود. ارزهای دیجیتال میان آدرسها جابهجا میشود و هیچ اطلاعاتی از صاحب آن حسابها فاش نخواهد شد. در عین حال شفافیت هم وجود دارد و میتوان تمامی سابقه یک آدرس را در دفتر کل مشاهده کرد.
سرعت انجام تراکنشها در این شبکه بالا است.
هزینه انجام این تراکنشها تنها مقدار ۰.۰۰۰۰۱ لومن است.
همه کاربران میتوانند در این شبکه توکن خود را داشته باشند.
غیر متمرکز و متن باز بودن از ویژگیهای دیگر استلار است.
برخی از سوالات متدوال درباره استلار؟
خرید استلار در ایران با ریال چگونه ممکن است؟
همانطوری که گفته شد خرید و فروش استلار در رابکس ممکن است. علاوه بر این میتوانید ارزهای دیجیتال دیگر خود را در برخی پلتفرمها به استلار تبدیل کنید. برای مثال در بایننس این امر ممکن است. میتوانید در بایننس بیت کوین یا تتر خود را به استلار تبدیل کنید. در واقع میتوانید با خرید بیت کوین و سپس تبدیل آن به استلار، استلار داشته باشید. البته در این صورت باید یک هزینه تبدیل را هم بدهید.
stellar چیست و stellar lumens چیست ؟
ارز دیجیتال stellar lumens، رمزارز بومی شبکه stellar است. در واقع، stellar یک شبکه است که میتواند از توکنهای دیگری هم پشتیبانی کند. اما این شبکه یک رمزارز بومی هم دارد که stellar lumens نام دارد. نماد اختصاری این رمزارز xlm است. (دقیقا مانند شبکه اتریوم که از رمزارزهای بسیار زیادی پشتیبانی میکند. در واقع بسیاری از رمزارزها بر روی شبکه اتریوم بالا آمدهاند. رمزارزهایی که نوع آنها توکن است اما باید گفت که شبکه اتریوم نیز ارز دیجیتال بومی خود را دارد. اسم این رمزارز Ether با نماد اختصاری ETH است.)